Kies eens voor een ronde foto aan je muur

Maak een feestje van je huis met ronde prints, tekst, kunst of schilderijen. Alles vierkant of rechthoekig is ook maar saai.

Sandra van Koningshoven 17 Oktober 2019

Klaar met die saaie muur

Boven het dressoir in mijn woonkamer is leeg en dus: saai! Al drie jaar lang. Dat komt niet alleen doordat ik slecht ben in keuzes maken, maar ook omdat ik niets tegenkom waar ik écht blij van word.

1-Funqy-Wallart-foto-schilderij-muur-decoratie-print-rond-trend

Op zoek naar inspiratie voor foto's

En ik kijk echt goed hoor! Als ik bij mensen thuis ben, kijk ik altijd even hoe zij hun foto's en prints ophangen. Ook in woonbladen en online zoek ik me een ongeluk, maar ik kom overal hetzelfde tegen: verzamelingen vierkante- of rechthoekige prints en zelfgemaakte fotocollages in de gang en op de wc. Leuk natuurlijk, maar niet echt inspirerend of even anders.

Ronde foto's, leuk zeg!

Maar vorige week vond ik zoiets leuks! Ik vond drie websites waar je foto's en afbeeldingen kunt laten afdrukken op ronde vormen. Wandcirkels of muurcirkels worden ze genoemd. Ik had er nooit bij stilgestaan dat 'rond' een optie is, maar nu ik het gezien heb snap ik niet waarom ik daar nooit op ben gekomen. Zo leuk!

Ben jij ook toe aan wat leuks aan de muur?

Ik weet nu wat er binnenkort aan mijn muur hangt! En jij straks ook, denk ik. Ik trakteer je vandaag op leuke voorbeelden en alle mogelijkheden. En ik vertel je natuurlijk ook waar je ze kunt vinden. Veel plezier!

Waar worden muur- of wandcirkels van gemaakt?

In Nederland vond ik drie webwinkels waar je deze leuke foto’s kunt laten maken. De meesten werken met Forex (superlicht wit materiaal met een harde toplaag) en Dibond (Polyethyleen met twee lagen aluminium). Maar er zijn nog meer opties. Je kunt kiezen voor een muursticker, een afdruk op karton of op plexiglas. Net wat je leuk vindt dus en natuurlijk wat je portemonnee toelaat.

1-Funqy-Wallart-foto-schilderij-muur-decoratie-print-rond-trend

Wat zijn de afmetingen?

Daar kun je echt alle kanten mee op! Het begint bij 20 centimeter tot maar liefst 130 centimeter doorsnee. Met een grote ronde foto maak je natuurlijk echt een statement. Maar met allemaal kleintjes of verschillende formaten, kun je ook een leuke collage maken.

2-Dutch-Sprinkles-foto-schilderij-muur-decoratie-print-rond-trend

Wat kost zo’n ronde foto voor aan de muur?

Dat hang natuurlijk af van het formaat en het materiaal. Je hebt een kleintje al voor acht euro. En de allergrootste kost bijna honderdzestig euro. Net wat je wil!

Zin om te shoppen?

De voorbeelden in dit blog vind je bij DutchSprinklesDeJouwe en Funqy Wall Art.

Dit is ook leuk!

Maak de perfecte interieurfoto: 10 handige tips
9 superleuke DIY moodboards en hoe je ze kunt stylen
Een fotolijst ophangen zonder te boren, zo doe je dat

Reacties