Foto: Fotomuur

Hang foto’s aan de muur en breng je huiskamer tot leven

Hang je een gezinsfoto, trouwfoto of vakantiefoto aan de muur, gaat het niet alleen om de herinnering die daaraan verbonden is.

Rik 19 Juni 2024

Er zijn verschillende manieren om je interieur een persoonlijk tintje te geven. Door goed na te denken over de kleur van de muren, de stof van de bank en het type raamdecoratie, kun je van je huiskamer echt je eigen plekje maken. Toch voelt het soms niet helemaal als thuis, ook al lijkt je alles goed te hebben gedaan. Waarschijnlijk komt dat omdat er geen foto’s aan de muur hangen. Dit is de beste manier om je interieur persoonlijk te maken. Die ene leuke vakantiefoto kan alleen maar in jouw huiskamer hangen. Terwijl je die mooie badkamertegels die je hebt uitgekozen in heel veel andere woningen kunt tegenkomen.

Meer dan alleen een herinnering

Hang je een gezinsfoto, trouwfoto of vakantiefoto aan de muur, gaat het niet alleen om de herinnering die daaraan verbonden is. Een foto in lijst kan ook qua stijl een mooie toevoeging zijn aan je huiskamer. Daarom is het goed om zorgvuldig te zijn in het inlijsten van je foto’s. De kleur en het materiaal van de lijst, de kwaliteit van het fotopapier en de manier van afdrukken kunnen veel verschil uitmaken. Het is ook belangrijk dat je weet of je een foto met of zonder passe-partout moet inlijsten. Jouw mooiste foto’s verdienen het om op de juiste manier te worden ingelijst.

Stel een fotoboek samen

De beste manier om je huiskamer tot leven te brengen is door je mooiste foto’s in te lijsten en aan de muur te hangen. Aan de muur is alleen niet genoeg ruimte om al je vakantiefoto’s kwijt te kunnen. In plaats daarvan selecteer je een stuk of vijf foto’s die je het meest geslaagd vindt en de mooiste herinneringen in je naar boven halen. Deze geef je een mooi plekje aan de muur, de rest van de foto’s kun je vervolgens gebruiken om een fotoboek samen te stellen. Het zou tenslotte zonde zijn als je herinneringen in de geheugenkaart van je smartphone of in een mapje op je laptop verdwijnen. Het mooie van een fotoboek is dat je deze gemakkelijk online op je eigen manier kunt samenstellen.

Reacties