10 handige tips voor het maken van jouw perfecte interieur foto!

Ben jij ook een bewonderaar van woonblogs en woonbladen? Droom jij ook van zulke mooie foto’s van jouw interieur?

12 Januari 2019

Ga er dan voor! Je hoeft namelijk geen professionele fotograaf te zijn om mooie foto’s te kunnen maken van jouw interieur. Graag geven wij je 10 tips die jou ondersteunen bij het schieten van de perfecte plaatjes van jouw interieur!

1. Juiste camera

Voor mooie foto’s van het interieur, is het belangrijk dat je het juiste materiaal ter beschikking hebt. Maak bijvoorbeeld gebruik van een goede camera, zoals een spiegelreflexcamera of een compact camera voor de mooiste resultaten.

2. Telefoonaccessoires

Tegenwoordig is een professionele camera niet meer een vereiste om mooie interieurfoto’s te kunnen maken. De meeste mobiele telefoons hebben tegenwoordig een goede camera waarmee elke fotograaf uit de voeten kan. Daarnaast zijn er verschillende smartphone fotografie accessoires beschikbaar om mooie (interieur)foto’s te maken met een smartphone.

3. Gebruik een fotostatief

Het is natuurlijk erg vervelend als een foto scheef geschoten is. Maak daarom gebruik van een fotostatief bij het schieten van jouw interieurfoto’s. Een fotostatief biedt ondersteuning en zorgt ervoor dat de compositie gebalanceerd is én blijft.

4. Styling

Begin niet meteen met het maken van foto’s en neem aandacht voor de styling. Neem een goede kijk door de ruimte en laat je fantasie los. Neem de tijd om te bedenken wat voor mogelijkheden je hebt en bedenk wat de leuke hoekjes en combinaties zijn om te fotograferen. Schuif met wat meubels en probeer verschillende composities met jouw woonaccessoires!

5. Vermijd rommel

Probeer zoveel mogelijk rommel uit beeld te houden tijdens het schieten van jouw interieur foto. Deze rommel leidt namelijk af van wat je daadwerkelijk wilt laten zien. Haal tijdschriften, kabels en andere overbodige materialen uit beeld.

6. Belichting

Kijk wat wel en niet werkt met de belichting en probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van het aanwezige daglicht. Houd rekening met het tijdstip dat je fotografeert. Met volle zoninval kan het namelijk zijn dat de ruimte overbelicht wordt.

7. Weerspiegeling

Pas op dat je jezelf niet weerspiegelt in een spiegel, oven of televisie.

8. Varieer in hoogte

Maak foto’s vanuit verschillende hoogtes en bepaal welke het beste past bij de ruimte. Foto’s vanuit een lager standpunt geven over het algemeen een ruimtelijker effect.

9. Laat het uitzicht zien

De focus van een interieurfoto gaat natuurlijk uit naar het interieur. Mocht de ruimte uitkijken over een bijzonder uitzicht, laat dit vooral zien! Maak meerdere foto’s, want het maken van een goede foto is lastig. De combinatie van binnen en buiten zorgt namelijk voor een groot contrast.

10. Maak gebruik van planten

Maak gebruik van planten in je interieur voor een natuurlijke en kleurrijke look. Fotografeer eens voor de grap achter een bos bloemen of een plant. Planten kunnen foto’s een leuk effect geven zodra jij je erachter verstopt.

Kijk voor meer benodigdheden of tips op het gebied van fotografie op de website van Kamera-Express.

Reacties