Zo gebruik je je eigen foto’s in je interieur

Hoewel weinig mensen nog echt investeren in een goede camera voor op vakantie, maken we meer foto’s dan ooit.

Guido van Loon 23 Oktober 2021

Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook op reis. Sinds je de digitale plaatjes ook gewoon kunt verwijderen als ze niet mooi gelukt zijn, klikken we erop los. Maar wat doen we met al die foto’s? Het is nogal zonde om deze allemaal doelloos op je telefoon te laten staan, nietwaar? Zeker aangezien je telefoon nog wel eens stuk kan gaan, is het belangrijk om zo af en toe eens door je foto’s te gaan en wat leuks te doen met de meest belangrijke plaatjes. Je kunt ze bijvoorbeeld perfect gebruiken in je interieur, zodat je er dagelijks van kunt genieten. We geven je graat wat inspiratie.

Als cadeau geven

Ben je op zoek naar een speciaal cadeau en wil je graag iemand wat persoonlijks geven? Dan kun je kijken naar een bijzonder cadeau met foto voor aan de muur. Heb je bijvoorbeeld nog wat oude vakantiekiekjes gevonden of een speciale foto van een dierbaar familielid die overleden is? Laat deze foto’s afdrukken of verwerk deze in een kalender. Zo geef je een bijzonder cadeau met veel emotionele waarde. De ontvanger zal er waarschijnlijk dagelijks met een glimlach naar kijken. Iets mooiers kun je bijna niet geven.

Als eigen kunst

Heb je nog wat gave foto’s van een van je prachtige reizen, dan is er eigenlijk maar één juiste optie. Maak er kunst van! Je kunt met landschapsfoto’s echt ontzettend gave wandecoratie maken door deze op een bepaald materiaal te laten printen. Er zijn echt talloze wanddecoratie mogelijkheden, bijvoorbeeld canvas, hout, plexiglas of zelfs aluminium. Vooral kleurrijke foto’s doen het erg goed op aluminium of plexiglas, dus laat je lekker helemaal gaan hiermee. Laat jouw foto’s tot leven komen en krijg elke keer dat je langsloopt dat gevoel wat je had toen je op vakantie was!

Een doos met herinneringen

Mensen raken veel gehecht aan hun herinneringen, zeker als ze deze vastgelegd hebben met beeldmateriaal. Vroeger gebruikten veel mensen fotoalbums, waar ze hun uitgeprinte foto’s inplakten. Als je dit nu wat ouders of veel werk vindt, kun je ook voor een herinneringendoos kiezen. Zo kun je foto’s, kaartjes en andere herinneringen opslaan in een grote box, welke je bijvoorbeeld categoriseert op bepaalde onderwerpen. Misschien wil je wel de eerste paar jaar van je kinderen documenteren, met bijvoorbeeld tekeningen, briefjes, foto’s en nog veel meer. Wees een beetje creatief en maak er een tastbaar scrapbook in een box van!

Reacties