Tips voor mooie wanddecoratie

Een lege muur kan maar wat saai zijn en onpersoonlijk overkomen in een woonruimte.

Guido van Loon 29 Oktober 2021

Maak daarom gebruik van mooie wanddecoratie om een gezellige sfeer te creëren! Maar aan wat voor wanddecoratie kun je dan denken? En hoe kies je wanddecoratie dat perfect aansluit bij jouw inrichting? We vertellen je er graag alles over!

Soorten wanddecoratie

De meeste soorten wanddecoratie kent iedereen wel. Denk maar aan een schilderij of een poster. Maar hiernaast zijn ook spiegels, planken en hangrekken vormen van wanddecoratie. Zo zie je dus dat je veel kanten op kunt als je de muur een oppepper wilt geven. Welke wanddecoratie je kiest is niet alleen afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar ook van de grootte van de muur. Hier gaan we bij het volgende punt verder op in.

Formaat wanddecoratie

Voordat je wanddecoratie gaat ophangen, is het goed om eerst te kijken naar de ruimte die opgevuld moet worden. Als je bijvoorbeeld een groot stuk muur hebt dat opgevuld moet worden, is het niet mooi om een klein schilderijtje op te hangen. Op deze manier kloppen de verhoudingen niet. Hetzelfde geldt andersom. Heb je een kleine muur? Dan zal een heel groot schilderij niet mooi staan. Bedenk daarom eerst voor jezelf wat je precies op de muur wilt hangen en hoeveel ruimte dat in beslag neemt. Hiervan kun je ook een schets maken met de formaten erbij beschreven. Daarna kun je gaan kijken naar de stijl.

Afstemmen op interieur

Zeker op het gebied van posters en schilderijen zijn er veel varianten waar je uit kunt kiezen. Ga naar een meubelzaak en je ziet al snel allerlei soorten schilderijen en posters met verschillende kleuren en bedrukkingen. Heb je een bepaald design in je hoofd wat je erg mooi vindt, maar niet kunt vinden in een winkel? Dan kun je je eigen posters bedrukken online. Dan kun je je wanddecoratie helemaal zelf maken én heb je straks een poster in huis hangen die niemand anders heeft. Daarnaast is het goed om een kleur te kiezen die je al in je interieur hebt zitten of juist een kleur die afsteekt. Heb je bijvoorbeeld een huis met veel wit en lichte kleuren? Dan is het juist heel leuk om een poster op te hangen met knalkleuren. Wil je dat het subtiel blijft? Dan kun je dus beter kiezen voor een kleur en design waarvan de kleuren overeen komen met de kleuren in je interieur.

Reacties