Financieringsmogelijkheden voor een verbouwing

Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden. Je ziet het al helemaal voor je. In de zomer lekker barbecueën in de tuin, genieten met een lekker drankje.

Guido van Loon 26 Februari 2019

Nu zit je wel met het probleem dat je een schuur voor het huis wilt plaatsen om in de achtertuin meer ruimte te hebben voor gasten. Nu vraag je je natuurlijk af hoe jij deze verbouwing kan financieren. Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Hypotheek verhogen

Heb je al een hypotheek lopen dan is het aantrekkelijk om je hypotheek te verhogen als je van plan te gaan verbouwen. Echter zitten hier wel een paar voorwaarden aan. Een hypotheekadviseur kan jou hier meer over vertellen en jou adviseren of jouw hypotheek verhogen handig is in jouw situatie.

Eigen spaargeld

Als je van plan bent om kleine aanpassingen toe te brengen aan je woning dan is het misschien voordeliger om, als je hierover beschikt, eigen spaargeld te gebruiken. Wanneer je per persoon meer dan 30.360,- euro op je spaarrekening hebt moet je vermogensrendementsheffing betalen. Dit betekent dat je op jaarbasis een bepaalt bedrag aan belasting moet overdragen. Wat dit bedrag precies is hangt af van hoe veel spaargeld je precies op je rekening hebt. Dus als je meer spaargeld hebt dan 30.360,- euro kan het handig zijn om dit te gebruiken voor je verbouwing in plaats van een extra financiering.

Verbouwing meefinancieren

Je komt in aanmerking voor een financiering als je iets verbouwt of vernieuwt aan je woning. Alles wat voor je inboedel bedoelt is kan je helaas niet meefinancieren. Een inklapbare tv, nieuwe bank of een nieuwe box spring is bijvoorbeeld niet mogelijk. Maar een dakkapel of nieuwe schuur in de achtertuin wel.

Ben jij op zoek naar een manier om jouw verbouwing te financieren? Een hypotheekadviseur kan jou adviseren over de verschillende mogelijkheden. Bekijk het overzicht van hypotheekadviseurs om een hypotheekadviseur te vinden die aan sluit bij jouw wensen.

Reacties