Foto: drie-manieren-om-jouw-verbouwing-financieren

Drie manieren om jouw verbouwing te financieren

Een verbouwing aan je huis brengt veel kosten met zich mee.

Guido van Loon

Spullen om je huis te verbouwen, manuren van het personeel die de taken uitvoert en gereedschap dat moet worden aangeschaft zijn voorbeelden van kostenposten die voor een flinke totaalprijs kunnen zorgen. Om zo’n verbouwing te kunnen uitvoeren, moet er dus financiële ruimte beschikbaar zijn. Het is slim om vooraf een goed plan te maken van je verbouwing, zodat je weet hoeveel geld je nodig hebt om jouw huis te verbouwen. Wij geven je een aantal tips om de verbouwing te kunnen bekostigen, en waarmee jouw droomhuis weer een stapje dichterbij komt.

Lening

Één van de meest bekende manieren om een verbouwing te financiering, is het lenen van geld. Geld lenen kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld met je hypotheekverstrekker gaan praten of je je hypotheek kunt verhogen om je huis te verbouwen. Ook zijn er verschillende aanbieders van doorlopende kredieten. Zo’n krediet kun je dan in de jaren na de verbouwing stap voor stap aflossen. Bij deze manier van geld lenen heb je wel het nadeel dat er vaak forse rentepercentages verbonden. Mocht je binnen je familie of vriendenkring de mogelijkheid hebben om geld te lenen kan dat ook een optie zijn. Dit heeft vaak meer gunstige voorwaarden dan een lening bij de bank.

Zelf aan het werk

De grootste kostenpost van een verbouwing is vaak de manuren van het bouwpersoneel dat de verbouwing uitvoert. Een aannemer gaat vaak met meerdere mensen aan de slag, die natuurlijk betaalt moeten worden. Als je zelf over de technische kennis en kunde beschikt, kan het erg voordelig zijn om zelf een deel van de verbouwing op je te nemen. Ook als je niet zo handig bent, zijn er vaak wel voldoende taken te verrichten die je zelf kunt doen. Denk aan het leeghalen of slopen van een ruimte bijvoorbeeld. Met een paar man kun je namelijk werk doen wat je anders moet laten doen door een professional tegen een hoog uurtarief.

Spullen verkopen

Iedereen heeft wel spullen in huis staan waar je niet zo veel meer mee doet. Soms hebben deze spullen meer waarde dan je denkt. Het kan daarom geen kwaad om een kritisch te kijken naar welke spullen die je zou kunnen verkopen voor een mooi bedrag. Dat bedrag kun je dan weer bij de verbouwing leggen. Zo werkt het ook met een auto. Heb je een auto voor de deur staan die je niet vaak meer gebruikt, kijk dan eens op ikwiljouwautokopen.nl om te zien hoeveel jij nog voor je auto terug kan krijgen. Iedere euro die je hiermee ophaalt is mooi meegenomen, en maakt het makkelijker om jouw verbouwing te realiseren.

Reacties