Foto: verbouwing-financieren

Het financieren van een verbouwing

Een verbouwing. Het is een hele klus en het vergt nogal wat van jou en je familieleden. De kosten , het vuil, het ongemak.

Guido van Loon

Allemaal onderdelen waarmee je moet dealen zoals de verbouwing duurt. Naast het ongemak van de verbouwing is er ook het financiële aspect. Hoe betaal je voor deze verbouwing aan je huis?

Een verbouwing kun je op meerdere manieren financieren. Het hangt af van je persoonlijke situatie hoe je dit aanpakt. Misschien wil je geld lenen? Of heb je nog wat spaargeld of overwaarde op je huis. Voor elk persoon is er een andere afweging.

Voordat je een beslissing maakt over de financiering, zorg wel voor dat je de verbouwing goed voorbereid. Maak een goed plan en breng de kosten en risico’s duidelijk in kaart. Het is aan te raden om bij verschillende leveranciers minimaal drie offertes aan te vragen. Hou in elk geval rekening met onvoorziene uitgaven als je je huis wilt verbouwen.

In dit artikel beschrijf ik een aantal manieren om aan geld te komen voor een verbouwing.

Geld lenen

Geld lenen voor een verbouwing is een mogelijkheid. Het voordeel van geld lenen voor een verbouwing is dat je het in een betrouwbare lening kunt verpakken. De financierder stelt bij het aangaan van de lening ook geen vragen. Jij mag zelf bepalen wat je met de lening doet. Voor een verbouwing is het wel aan te raden om een persoonlijke lening aan te vragen. Een persoonlijke lening brengt minder risico’s met zich mee. Bij deze lening weet je aan het einde van de looptijd ook precies dat je voor deze verbouwing de lening hebt afgesloten.

Spaargeld

Veel mensen gebruiken hun spaargeld voor de financiering van hun verbouwing. Spaargeld is makkelijk als je jezelf niet in de schulden wilt steken. Daarnaast is de rente op spaargeld negatief waardoor je geld op de bank steeds minder waard wordt. Vanuit een investeringsperspectief is geld steken in je huis een slimmere investering dan het geld op de bank zetten.

Hypotheek uitbreiden

Je kunt de verbouwing ook betalen door de hypotheek op je huis uit te breiden. Het is wel zo dat je verbouwing dan minimaal 25.000 euro moet kosten. Dat komt door de hoge afsluitkosten waardoor het pas rendabel wordt als de verbouwing meer dan 25.000 euro kost. Hou bij een hypothecaire lening altijd rekening met een aflosperiode van 30 jaar.

Dit waren de mogelijkheden om je verbouwing te financieren. We hopen dat je nu iets meer duidelijkheid hebt over wat je mogelijkheden zijn.

Reacties