Foto: 313402373_829317504922789_8924208603606850653_n

6 manieren om te besparen op een dure verhuizing

Verhuizen in deze dure tijd? Met deze 6 dingen kun je eenvoudig geld besparen op je verhuizing.

23 December 2022

6x Besparen op een verhuizing

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan staat je een dure periode te wachten. Los van de kosten die je maakt om je nieuwe huis helemaal naar wens te maken, heb je ook te maken met de kosten van de verhuizing zelf. Het grootste deel van de kosten die je maakt voor de verhuizing, gaat naar het verhuisbedrijf. Of toch niet? 

Wij geven je in dit artikel zes manieren om te besparen op de kosten van een verhuisbedrijf. Het geld wat je bespaart kun je op deze manier volledig besteden aan je nieuwe huis en inrichting!

1 Huur een verhuishulp in

De beste manier om te besparen op een verhuisbedrijf is om helemaal geen verhuisbedrijf in te huren. Maar wat als dat geen optie is? Omdat je zoveel spullen hebt dat je het niet alleen of met vrienden kunt vervoeren? Of misschien kun je zelf wel helpen, maar zijn je vrienden niet in de gelegenheid om te helpen. Dan biedt een verhuishulp uitkomst! 

Ben je niet bekend met het fenomeen verhuishulp, dan verdient dat een kleine toelichting. Een verhuishulp is in principe een verhuizer die je alleen helpt met de klussen en sjouwwerkzaamheden waar je extra handen voor nodig hebt. Anders dan het uitbesteden van de hele verhuizing, huur je met een verhuishulp één verhuizer in waardoor je veel kosten bespaart.

2 Schakel vrienden en familie in

Een andere manier om de kosten van het inhuren van een verhuisbedrijf te drukken, is om in plaats van professionele verhuizers vrienden en familie in te schakelen voor de verhuizing. 

Wanneer je besluit dit te doen, is het wel goed om te beseffen dat verhuisbedrijven efficiënter en sneller kunnen verhuizen. Bovendien ben je niet verzekerd wanneer vrienden of familie schade berokkenen aan je inboedel tijdens het verhuizen. Een verhuisbedrijf is hiervoor wél verzekerd. 

Onderaan de streep kan het inhuren van professionele verhuizers dus alsnog een verstandige keuze zijn, wanneer je weet dat je vrienden niet van de zachte hand zijn.

3 Vergelijk offertes van verhuisbedrijven

Als je een nauwkeurige inschatting van de omvang van je verhuizing hebt gemaakt en je bent tot de conclusie gekomen dat het inhuren van verhuizers toch de juiste oplossing is, dan is het verstandig verschillende offertes te vergelijken. Het accepteren van de eerste de beste offerte kan je namelijk op een hoop extra kosten komen te staan. Wellicht brengt de verhuizer kosten in rekening van diensten waar je, achteraf gezien, toch geen gebruik van hebt gemaakt. 

Vraag dus offertes op van verschillende verhuisbedrijven en kijk goed naar de diensten die zijn opgenomen in de offerteprijs. Kiezen voor het juiste bedrijf kan je zo met gemak honderden euro’s opleveren.

4 Koop tweedehands verhuisdozen

De kosten van een verhuisdoos vallen in het niet als je het vergelijkt met de totale kosten van het inhuren van verhuizers. Toch kunnen de kosten van het kopen van de dozen flink oplopen, omdat je vaak veel nodig hebt. De oplossing? Koop tweedehands dozen. 

Mensen zijn na een verhuizing vaak niet van plan snel weer te verhuizen. De dozen voor lange tijd opslaan voor een eventuele volgende verhuizing is vaak geen optie, waardoor ze veel aangeboden worden op tweedehands websites. Naast een goede beurt voor jouw portemonnee is het bovendien goed voor een duurzaam gebruik van materialen. Mooi meegenomen dus.

5 Verkoop overbodige spullen voordat je gaat verhuizen

Voor spullen die je niet verhuist, hoef je ook niet te betalen. En ongetwijfeld heb je spullen in je oude huis die je niet per se wilt houden, of zelfs liever kwijt dan rijk bent! 

Bespaar je in dat geval de moeite en het geld door ze voor de verhuizing weg te doen. Zijn de spullen nog wat waard, dan is slim om ze te verkopen. Is dit niet het geval of ben je vrijgevig ingesteld, dan is de lokale kringloopwinkel een goede oplossing. Daar wordt jij blij van omdat je de spullen niet hoeft te verhuizen en iemand anders omdat hij ze meer nodig heeft dan jij.

6 Huur een verhuislift

Woon je op hoogte en ben je niet in staat je zware meubelen van boven naar beneden te sjouwen? Dan is de eerste gedachte waarschijnlijk dat je hiervoor een verhuisbedrijf in moet huren. Maar wist je dat je bij veel verhuisbedrijven ook terecht kunt voor losse verhuislift verhuur?

De verhuisliften zijn gebruiksvriendelijk en worden geleverd met een handleiding, zodat je hem zelfstandig kunt gebruiken. De ladderliften zoals ze ook wel worden genoemd, zijn zo sterk dat ze zelfs zware kasten en witgoed tot wel 250 kg kunnen dragen. Dit maakt je verhuizing vanaf hoogte een stuk eenvoudiger, terwijl je een flinke hap op de verhuiskosten kunt besparen omdat je geen professioneel personeel hoeft te betalen.

Reacties