Foto: 3-tips-om-te-besparen-op-kantoorartikelen

3 tips om te besparen op kantoorartikelen

We leven in dure tijden. De inflatie is hoog, waardoor we minder kunnen kopen voor ons geld. Daarnaast zijn de gasprijzen sinds 2021 fors gestegen.

Guido van Loon

Met de Russische inval in Oekraïne worden gas én benzine nog een stuk duurder. Daarom kan het geen kwaad om bewuster met je geld om te gaan. Om je daar een handje bij te helpen, geven we drie tips om te besparen op kantoorartikelen voor je thuiskantoor.

Refurbished laptop

Centraal in je thuiskantoor staat natuurlijk je computer. In combinatie met je bureau en je bureaustoel, is dit het belangrijkste element. Net als een smartphone, gaat een computer niet eindeloos mee. Hij slibt dicht en wordt langzaam, en het besturingssysteem raakt op een gegeven moment gedateerd en wordt niet meer ondersteund met beveiligingsupdates. Ben je aan een nieuwe computer toe? Overweeg dan om te besparen om voor refurbished laptop te gaan. Dat is een gebruikte laptop die opgelapt is en weer bijna als nieuw is. Een laptop stelt je ook in staat om je computer mee te nemen, want altijd handig is.

Huismerk inktcartridges

Als je een printer hebt in je thuiskantoor, weet je waarschijnlijk ook hoe duur inktcartridges zijn. Een printer zelf is niet eens zo duur, omdat fabrikanten hun verdienmodel gebouwd hebben op de verkoop van inktcartridges. Daarom raden ze je ook zo sterk af om cartridges te gebruiken die niet door hen zelf gemaakt zijn. Dit terwijl er voor zo ongeveer iedere ‘thuisprinter’ wel huismerkcartridges te krijgen zijn waarmee je aardig kunt besparen op je inktkosten die ook gewoon goed werken. Kies je voor je portemonnee boven merkloyaliteit en kies waar je kan voor beter gevulde XL-cartridges om nog meer te besparen.

Papier herbruiken

Niet alle printjes lukken of zijn bedoel om lang bewaard te worden. Het is zonde om dat papier zomaar weg te gooien. Wellicht kun je het hergebruiken om opnieuw (op de achterzijde) te printen. Of je gebruikt het als kladpapier, zodat je geen gloednieuw printerpapier daarvoor hoeft te verspillen. Maak je regelmatig kladjes en vliegen de kladboekjes er bij jou doorheen? Investeer dan eenmalig in een uitwisbaar notitieboekjes dat je kunt blijven hergebruiken. Dat is ook nog eens een duurzame keuze.

Uiteraard moet je ook op andere fronten op zoek naar besparingsmogelijkheden. Maar alle kleine beetjes helpen in een dure tijd als deze. Het is een kwestie van bewuster omgaan met je geld en het maken van (kleine) offers.

Reacties