Een eigen thuiskantoor? Dit heb je nodig om goed te kunnen werken

Of je nu ZZP-er bent of gewoon regelmatig een dagje thuis werkt in plaats van op kantoor, een eigen thuiskantoor kan enorm fijn zijn.

Guido van Loon 30 Oktober 2021

Je hebt op deze manier echt je eigen ruimte en dit kan ervoor zorgen dat je jouw werkzaamheden productiever uit kunt voeren. Maar daar heb je uiteraard ook de juiste apparatuur voor nodig. Want wat heb je echt nodig in jouw thuiskantoor om lekker aan de slag te kunnen? Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij, dus lees snel verder.

Laptop

Om thuis goed aan het werk te kunnen, is het uiteraard belangrijk dat je beschikt over een goede laptop. Zeker als jij hier veel mee aan de slag moet, is het van belang dat je een laptop van goede kwaliteit hebt. Kijk dus eens of jouw huidige laptop nog naar behoren werkt. Als je een thuiskantoor maakt, kan dit misschien wel het juiste moment zijn om ook een nieuwe laptop aan te schaffen. Mocht je ervoor kiezen om een nieuwe laptop aan te schaffen voor in jouw thuiskantoor, dan is het goed om nauwkeurig te kijken naar een aantal dingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opslagruimte, het werkgeheugen, de processor, batterijduur en ga zo maar door. Een goede laptop is van groot belang om je werkzaamheden goed uit te voeren, dus besteed aandacht in de zoektocht naar de perfecte laptop!

Monitor

Beschik je over een goede laptop? Fijn, dan kun je al een heel eind komen. Wat het echter nog makkelijker maakt om te werken thuis, is het hebben van een monitor. Dit is een beeldscherm die goed van pas komen. Je kunt een monitor kopen die aansluitingen biedt tot jouw laptop. Zo kun je deze met elkaar verbinden en indien je dit handig vindt met twee schermen werken. Zo hoef je niet alles op één scherm te doen en dit kan jouw werkzaamheden makkelijker maken. Denk hier dus goed over na!

Printer

Of je nu ZZP’er bent of regelmatig een dag thuis werkt in plaats van op kantoor, je moet ongetwijfeld wel eens wat printen. Des te vervelender is het als je geen printer tot je beschikking hebt. Dit is dan ook eigenlijk voor velen ook wel een must voor in een thuiskantoor. Een printer van tegenwoordig is naast afdrukken vaak ook in staat om documenten te kopiëren en scannen, wat ook handig kan zijn bij het werken.

Een comfortabel bureau en stevige bureaustoel

Deze kunnen uiteraard ook niet ontbreken in dit rijtje: het bureau met bureaustoel. Want zeg nou zelf, hier kun je haast niet zonder. Om comfortabel te kunnen werken is een stevig bureau van groot belang. Zorg ervoor dat je een bureau kiest waar je al je spullen goed op kwijt kunt. Als je een goed bureau hebt uitgezocht, is het verstandig om te kijken naar een comfortabele bureaustoel. Belangrijk bij de zoektocht hiernaar is dat je op deze stoel een ergonomische houding kunt aannemen. Je moet tenslotte toch een flink aantal uurtjes kunnen zitten, zonder dat je lichamelijke klachten ervaart. Een goed bureau en stevige bureaustoel zijn dus van zeer groot belang om goed te kunnen werken. Zorg er dus voor dat je dit hoe dan ook in jouw thuiskantoor hebt.

Met deze bovenstaande dingen kom je al een flink eind als jij van plan bent om een thuiskantoor te realiseren. Het is dan wel even een klusje om alles goed in te richten en de juiste apparatuur te verzamelen, maar achteraf zal je hier vast enorm blij mee zijn. Je maakt er echt een eigen ruimte van en kunt zo lekker productief aan het werk.

Reacties