Zo laat je jouw verhuizing soepel verlopen

Wil jij jouw verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen? Dan zijn er enkele dingen die je zeker niet moet vergeten te regelen.

Guido van Loon 15 September 2021

Een soepele verhuizing? Dan moet je een aantal zaken regelen, zoals een hoogwerker huren. Wij zochten uit wat je het beste kunt doen om te zorgen voor een soepele verhuizing en hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Huur tijdig een aanhangwagen

Een aanhangwagen huren is erg handig tijdens de verhuizing. Zo kan een familielid of vriend met een auto de wagen trekken en kunnen jij, je vrienden en familieleden samen zorgen voor een vlotte verhuizing. Je hoeft zo geen verhuisbedrijf meer in te schakelen en zal een stuk goedkoper uit zijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een aanhangwagen te huren.

Zorg voor een hoogwerker

Verhuis je vanaf een hoge ruimte of naar een hoge ruimte, dan kan een hoogwerker zeker en uitkomst bieden. Enkele voordelen van een hoogwerker zijn dat ze je tijd besparen. Zware objecten krijg je sneller boven en beneden. Ook zorgt het voor minder problemen tijdens de verhuizing, omdat een verhuislift moeilijke situaties voorkomt die kunnen spelen bij veel verhuizingen. Ook is de kans kleiner dat je meubilair zal beschadigen door het tillen hiervan en het langs allerlei hoeken te dragen. Ook is het een stuk veiliger om een hoogwerker in te zetten.

Regel tijdig verhuisdozen

Ook tijdig verhuisdozen regelen moet je zeker niet vergeten. Je kunt ze kopen, lenen en soms ook gratis regelen. Je kunt online op diverse websites verhuisdozen bestellen. Bekijk goed welke formaten je nodig hebt en bestel ze op tijd, zodat je zeker weet dat je ze voor de verhuizing in huis hebt. Je kunt ook verhuisdozen lenen van vrienden of kennissen die wellicht nog dozen over hebben of onlangs verhuisd zijn. Een gouden tip: ga ook eens langs bij supermarkten en vraag of ze nog dozen over hebben, zoals bananendozen. Hier kun je vaak veel spullen in kwijt.

Meet je meubilair goed op

En nog een belangrijke tip: zorg ervoor dat je jouw meubilair goed opgemeten hebt. Je moet precies weten of jouw bankstel wel of niet door de deur of het raam kan. Meet dus al je grote meubels op en ga na of je deze in een geheel kunt vervoeren. Mocht dit niet het geval zijn, dan raden we aan op tijd je meubels te demonteren. Wij wensen je veel succes en een soepele verhuizing!

Reacties