Foto: 2021/Huis-huren-verzekeringen-om-af-sluiten.jpg

Huis huren? Deze verzekeringen zijn handig om af te sluiten

Er komt een hoop kijken bij een verhuizing. Dan hebben we het niet alleen over inpakken, verhuizen en inrichten, maar ook over het nodige papierwerk.

Guido van Loon

Zo is het bijvoorbeeld heel verstandig om bepaalde woonverzekeringen af te sluiten wanneer je gaat verhuizen. Ja, óók als je naar een huurhuis verhuist.

 

Ga je binnenkort verhuizen naar een huurwoning? Dan is het handig om je goed te verdiepen in een goede woonverzekering. Eerder lieten we hier al zien welke verzekeringen er allemaal verplicht zijn als je een huis gaat kopen. Wanneer je een huis huurt is er geen sprake van verplichte verzekeringen, maar toch zijn de volgende verzekeringen wel degelijk aan te raden.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering die schade aan de gehele inboedel denkt. Oftewel: alles wat in huis staat. Onder deze schade vallen onder andere brandschade, stormschade, waterschade en inbraakschade.

 

Ook wanneer je huurt is dit nuttig, want je woning staat nou eenmaal over het algemeen vol met eigen spullen die van grote waarde kunnen zijn. Hiervoor moet je wel weten wat jouw inboedel ongeveer waard is. Vind je dat lastig in te schatten? Veel verzekeraars hebben hier handige tools voor om dit uit te rekenen. Heb je deze verzekering al jaren geleden afgesloten? Dan is het handig hier eens in de zoveel tijd even opnieuw naar te kijken. Niet alleen om te kijken of je nog bij de juiste of voordeligste verzekeraar zit, maar ook om te kijken of jouw inboedelwaarde nog klopt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel handig om te hebben. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je namelijk verzekerd tegen onopzettelijke schade. Mocht je per ongeluk schade maken aan iemand anders of aan iemand anders zijn spullen, dan hoef je je hier financieel gezien geen zorgen om te maken. Met deze verzekering – die vaak maar een paar euro per maand kost – is de gedupeerde er tenminste van verzekerd dat hij zijn schade vergoed krijgt. Wel zo fijn, want dat kan in sommige gevallen flink oplopen!

Rechtsbijstandverzekering

Nog zo’n verzekering die niet verplicht is bij een huurhuis, maar die zeker wel aan te raden is. De rechtsbijstandverzekering is vooral handig wanneer je in conflict raakt met de verhuurder, woningbouwvereniging of de buren. Aangezien de juridische kosten in dergelijke gevallen behoorlijk op kunnen lopen is het met een rechtsbijstandverzekering een prettig idee als je hier in ieder geval voor gedekt bent.

 

Reacties