Foto: c1bce968-ae83-4125-aebd-d1b01f3f9b7c

3 structurele besparingen zodat jij de vaste lasten wél kunt blijven betalen

Helaas kunnen we het niet leuker maken; álles wordt duurder. Van de prijzen in de supermarkt tot de brandstofprijzen.

En dan hebben we het nog geen eens over de maandelijkse gas- en elektra rekening gehad. In de zomer valt het allemaal nog wel een beetje te doen, mits je de airco niet op full speed hebt staan natuurlijk. Maar de echte dure maanden komen er nog aan. Van een gure oktobermaand tot een fris april kunnen ervoor zorgen dat we allemaal onaangenaam verrast worden wanneer de nota op de mat valt. Hier je alvast op voorbereiden is het enige wat je kunt doen. Een kleine financiële buffer aanleggen is dan ook raadzaam. Hoe je dit aanpakt? Door nu alvast ongemerkt kleine veranderingen door te voeren waardoor je aan het einde van de maand net iets meer overhoudt. Hier onze tips!

  1. Check de abonnementen

Een klassieker waar het gaat om besparingstips, maar wel ééntje waarvan bewezen is dat hij nog altijd het allermeeste loont. Kijk kritisch naar alle automatische incasso’s die op maandelijkse basis van jouw rekening verdwijnen en vraag je af; is het nodig? Natuurlijk geldt dit niet alleen voor je eigen abonnementen, maar ook die van je kinderen en partner. Ga het gesprek aan en bepaal wat voor jullie echt van meerwaarde is. Daarnaast kun je kijken of er goedkopere alternatieven zijn. Vaak worden telefoonabonnementen automatisch verlengd nadat de looptijd is verlopen. Je merkt er niks van, maar je betaalt wél ongemerkt te veel. Hier kun je iets aan doen door je huidige abonnement voordelig over te sluiten naar een goedkoper Sim Only abonnement. Wanneer je dit doet voor iedereen in jouw huishouden met een abonnement, levert dit een aardig bedrag op.

  1. Onbezorgd bezorgd

Boodschappen laten bezorgen klinkt vaak nog als een enorme luxe waarop je kunt besparen door zelf naar de supermarkt te gaan. Maar niks is minder waar. Door online boodschappen te doen ben je vaak juist minder kwijt. Supermarkten zijn er namelijk zó op ingericht dat je bijna altijd wel zwicht voor een impulsaankoop. Zelfs zonder dat je het zelf doorhebt. Met online inkopen doen heb je dit risico niet. Daarnaast kost het je geen benzine, parkeerkosten én veel minder tijd! Je kunt een weekmenu samenstellen en dan precies kopen wat je nodig hebt. Wanneer je het slim aanpakt kun je zelfs de bezorging gratis regelen. En we verklappen één ding; ze brengen het soms zelfs tot ín je keuken!

  1. Leef (iets) gezonder

Er wordt vaak gezegd dat gezond leven duurder is dan gezond leven. Hier zit een kern van waarheid in, fruit en groente zijn relatief wat prijziger dan een diepvriespizza. Maar wat zijn vaak de duurste boodschappen? Sigaretten en (sterke) drank, twee zaken waar je prima zonder mee kan maar wat wel een enorme aanslag is op je portemonnee. Probeer je daarnaast ook te beheersen als je ‘lekkere trek’ hebt. Even langs de McDonalds of snel ergens een Twix pakken is snel gedaan, maar het is niet voedzaam en zorgt ervoor dat je een uur later alweer honger hebt. Dit in tegenstelling tot een gezonde maaltijd, dit kan ervoor zorgen dat je 5 uur een gevuld gevoel hebt. Je kunt zelf wel nagaan wat financieel dan de beste optie is.

Kortom, ga niet wakker liggen van de komende hoge vaste lasten maar neem nu alvast maatregelen. Wanneer je hier tijdig mee begint en nu alvast structurele aanpassingen doorvoert weet je zeker dat jij er ook komende winter gewoon weer warmpjes bijzit! Succes!

Reacties