Foto: 2019/3-tips-overbodige-abonnementen-afkomen.jpg

3 tips om van je overbodige abonnementen af te komen

Zonder dat we het doorhebben eindigen we al snel met een flink aantal abonnementen waarvan we eigenlijk allang vergeten waren dat we ze hadden.

Guido van Loon

Abonnementen op automatische afschrijving voor verschillende goede doelen, de loterij, kranten en tijdschriften die we allang niet meer lezen of een abonnement op die ene sportschool waar nooit naartoe gegaan wordt. En hoewel deze abonnementen niet altijd opvallen, halen ze stiekem toch best een hap uit het budget. Op het moment dat jij wat aan je woning wilt gaan doen en op het punt staat een interieurbouwer in te schakelen is het toch wel fijn om al deze overbodige kosten te drukken. We geven je dan ook graag drie tips om van je overbodige abonnementen af te komen; kun jij lekker onbezorgd met je woning aan de slag!

1. Telefonisch opzeggen

Hoewel je even snel een mailtje naar de desbetreffende organisatie kunt sturen is het vaak fijner om even telefonisch contact op te nemen. Bel naar de klantenservice en geef direct duidelijk aan dat het abonnement opzeggen jouw doel is. De klantenservice helpt je vervolgens verder of zet je door naar de juiste afdeling binnen de organisatie. De kans is groot dat de medewerker aan de andere kant van de lijn nog een aantal pogingen gaat doen om jou toch als abonnee te behouden. Zo zullen er misschien ‘interessante’ kortingen gegeven worden of vragen gesteld worden die jou alsnog kunnen motiveren om abonnee te blijven. Zorg dus dat je zeker weet dat je dit abonnement op wilt zeggen en houdt dat doel in gedachten wanneer je het gesprek aangaat.

2. Een brief sturen

In sommige gevallen is het makkelijk of zelfs verplicht om een brief naar de organisatie te sturen. Je mag deze brief vaak uittypen, maar moet deze wel persoonlijk met naam en datum ondertekenen. Op deze manier weet de organisatie zeker dat jij inderdaad de abonnee bent en dit abonnement bij ze af wilt zeggen. Combineer het sturen van een brief wel altijd even met een paar telefoontjes zodat je zeker weet dat zaken afgehandeld worden dat jouw brief niet zomaar ergens op de stapel verdwijnt.

3. Online opzeggen

Daarnaast is het ook bij veel organisaties steeds vaker mogelijk om online af te zeggen. Wanneer je naar de website gaat en het ‘contact’ menu opzoekt kom je vaak (na wat zoeken en rondneuzen op de website) wel bij de mogelijkheid om online op te zeggen. Let wel goed op: deze optie ligt bij de meeste websites goed verborgen (veel organisaties behouden hun abonnees liever) dus het kan zijn dat je even moet zoeken.

Reacties