Dit zijn de beste bespaartips voor 2022

Ben je van plan om dit jaar je huis op te knappen? Een andere inrichting? Een nieuw kleurtje op de muur? Dat kost allemaal niet niks tegenwoordig.

Guido van Loon 08 Januari 2022

Een paar tips om mogelijk wat geld te besparen in dit jaar, zodat je budget over houdt om wat te kopen voor jouw woning en deze op te kunnen knappen.

Bekijk huidige abonnementen

Besparen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Check je rekeningafschrift van de afgelopen maanden maar eens. Welke vaste lasten worden er elke maand of ieder jaar weer afgeschreven? Kun je elke afschrijving plaatsen of ben je inmiddels ergens lid van geworden waar je al niks meer mee doet? In dat geval kun je dat opzeggen en bespaar je structureel wat geld. Maar neem ook je huidige abonnementen eens onder de loep. Aan het einde van het jaar kijken we massaal naar onze zorgverzekering en energie (door de hogere gasprijzen), maar dat is lang niet alles. Hoe zit het met jouw andere verzekeringen? Komen die nog steeds overeen met wat je nodig hebt of kan dat ook goedkoper?

Maar vergeet niet om eens te kijken naar jouw telecom abonnementen. Je mobiele telefoon of een alles in 1 pakket? Heb je nog wel een alles in 1 pakket nodig? Of bel je tegenwoordig alleen nog maar met jouw mobiele telefoon? En kijk je eigenlijk nooit meer naar lineaire televisie? Dan heb je misschien wel genoeg aan enkel een internetpakket. Er zijn altijd providers met aanbiedingen waardoor je zomaar een paar honderd euro goedkoper uit kunt zijn dit jaar dan vorig jaar. En als je niet meer alle diensten nodig hebt dan ga je sowieso minder betalen per maand en betaal je alleen nog maar daar waar je echt behoefte aan hebt en dat wat je echt gebruikt. Nog maandelijks betalen voor diensten die je niet meer nodig hebt is tenslotte erg zonde.

Koop op slimme momenten

Heb je enorme haast met het kopen van een nieuwe inrichting, nieuwe verf, nieuwe klusspullen? Dan is de kans groot dat je de volle mep betaald. Als je iets meer geduld hebt kun je toeslaan op voordelige momenten door het jaar heen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de uitverkoop periodes. Of houdt de oktober woonmaand in de gaten, waarin vele woonwinkels hele mooie aanbiedingen hebben voor alles op het gebied van wonen. Bouwmarkten hebben bijna elke week wel bepaalde acties die passen bij het seizoen.

Heb je de maand oktober gemist met de woonmaand? Dan zit je in november misschien wel nog beter als je tot die maand het geduld kunt opbrengen. In november begint namelijk het zogeheten holiday season richting de kerst. Dé periode waarin we enorm veel shoppen voor de feestdagen, en daar doen ook woonwinkels aan mee. Van een nieuw bed tot een nieuwe keuken, van een nieuwe kwast bij de bouwmarkt tot een nieuwe bank. Van meubels tot accessoires, alles is met korting te koop. Zeker op de kortingsdagen Black Friday en Cyber Monday. Een kleine kans dat u nog niet eerder heeft gehoord van deze dagen, want die hebben ons land de afgelopen jaren flink veroverd. Black Friday is uit Amerika komen overwaaien en inmiddels doen winkels en webshops in bijna alle branches en categorieën hieraan mee. Dus ook alle winkels die een rol spelen in het inrichten en opknappen van uw woning. Black Friday duurt steeds langer, in aanloop naar deze specifieke dag beginnen alle winkels al met hun acties. Hier kunt u dus op uw gemak vergelijken en toeslaan bij de juiste deal. Cyber Monday is écht maar 24 uur geldig en biedt soms een nog nét wat hogere korting. Profiteer op het juiste moment.

Reacties