Compact landhuis

Door opgelegde restricties moesten wij creatief met de ruimte omgaan. Hierdoor ontstond het idee om 'de grond in te gaan'.

Omschrijving van het landhuis

Doordat de geldende restricties die de gemeente en welstand de opdrachtgevers meegaven, kwam onze huisarchitect voor een leuke uitdaging te staan. Zo mocht de voorgevel slechts 6,5 m1 breed zijn en was het aantal kuub beperkt. Hierdoor onstond als snel het idee om de grond in te gaan. Met een souterrain bereikten we wel het aantal kuub wat onze opdrachtgever voor ogen had én voldeden wij tegelijktertijd aan de gestelde eisen van de gemeente. Uiteindelijk is het een landhuis geworden, waar wij bij Lichtenberg echt trots op zijn. Zo is de opvallende schoorsteen aan de voorzijde erg geslaagd, alsmede de ouderwets wit gekeimde muren. Keimen is het afwerken van metselwerk met een mineraal of sillicaatverf, waardoor de muur een matte, kalkachtige uitstraling krijgt. Dit in combinatie met het houtwerk en rieten kap wordt het een stijlvol geheel.

Over ons

Bouwbedrijf Lichtenberg is een realistische bouwer uit het oosten des lands die al sinds 1935 de fraaiste villa’s weet te realiseren. De kracht achter ons bedrijf is de begeleiding van A tot Z: u zult vanaf het eerste gesprek bij ons op kantoor tot de overdracht van de sleutel worden begeleid. Dit houdt in dat wij voor u alle vergunningen regelen, zorgen voor de communicatie met welstand en onderhouden het contact met onderaannemers. Dit zorgt ervoor dat het bouwproces voor u zorgeloos kan verlopen en in alle rust kunt gaan genieten van het eindresultaat.

Al onze villa’s worden traditioneel gebouwd door onze eigen timmerlieden en metselaars. Onze huisarchitect heeft jarenlange ervaring en veel oog voor detail. In combinatie met het hoge afwerkingsniveau waar Bouwbedrijf Lichtenberg garant voor staat is de realisatie van uw droomhuis in goede handen. Doordat elke woning op maat wordt ontworpen aan de eisen en wensen van de opdrachtgever, vragen wij u om contact met ons op te nemen als u vragen over één van onze villa’s heeft.