Foto: 2017/Vijf-tips-woning-verhuren-potentiele-huurders.jpg

Vijf tips om je woning aantrekkelijk te maken voor potentiële huurders

Van plan om jouw huis of appartement te gaan verhuren? Slim idee, want je kunt er lekker wat geld mee verdienen.

Niet alleen de maandelijkse huurinkomsten zijn natuurlijk fijn, maar in de tussentijd wordt je huis over het algemeen ook nog eens meer waard. Dubbel voordeel dus! Om optimaal van deze voordelen te kunnen genieten is het natuurlijk wel belangrijk dat je huurders in de woning hebt. En het liefst zo snel mogelijk! Wij geven je 5 tips om je woning aantrekkelijk te maken voor potentiële huurders.

1. Ken je doelgroep

Je woning verhuren gaat een stuk makkelijker als je weet aan wie je hem wilt verhuren. Zoek je mensen voor een langere of een kortere periode? Wil je graag delers of juist niet? Ken je doelgroep en houd rekening met hun wensen. Zo heeft een expat die ergens tijdelijk woont vaak geen zin om veel aan de inrichting te doen en heeft een groep delers ook weer andere wensen.

2. Creëer ruimte

Een woning huren is vaak niet goedkoop en als huurder wil je dan ook waar voor je geld. Meters kosten geld en je wil dan ook dat elke meter van kwaliteit is. Dit kan je doen door te zorgen voor open, lichte ruimtes die groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Kijk of het mogelijk is om overbodige muren door te breken, vergroot de ramen en zorg voor licht. Een huis van 50 vierkante meter dat 70 vierkante meter lijkt levert heel wat meer inkomsten op.

3. Een slimme inrichting

Een andere manier om ruimte te creëren is door het kiezen voor de juiste inrichting. Kies bijvoorbeeld voor een Scandinavische interieurstijl om elke ruimte groot en modern te laten lijken. Heb je zelf geen geschikte meubels? Koop of huur ze dan! Ook dit is een investering die zichzelf terugbetaalt.

4. Schakel hulp in

Heb jij weinig ervaring met het verhuren van huizen en heb je eigenlijk geen idee waar huurders naar op zoek zijn? Schakel hulp in! Niet alleen bij het inrichten van je huis kan hulp welkom zijn, maar ook bij het daadwerkelijk verhuren van je woning kan je hulp inschakelen. Denk hierbij aan een makelaar of een dienst als bijvoorbeeld RentSlam.

5. Wees creatief

En zoals bij alles, geldt ook bij het verhuren van je woning: wees creatief! Zo kan je een opslag op zolder soms ombouwen tot extra slaapkamer en mag je in Amsterdam in veel gevallen zonder vergunning 4 meter in je tuin bijbouwen. Deze extra meters kunnen er net voor zorgen dat jouw woning nog veel aantrekkelijker wordt.

Heb jij iets aan deze tips? En heb jij misschien nog andere tips die je met ons wil delen?

Reacties