Profielfoto van WARP Systems Vloerverwarming
WARP Systems Vloerverwarming
Constructieweg 1, 2421 LN Nieuwkoop
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Vloerverwarming op een houten ondervloer

Vloerverwarming op houten vloeren: met de systemen van WARP Systems is dat geen enkel probleem.

Vloerverwarming op een houten vloer: droogbouw of natbouw systeem?
Laten we voorop stellen: vloerverwarming op houten ondervloeren plaatsen kan zeker! Bij WARP Systems kies je voor een watergedragen vloerverwarmingssysteem. Daarvan zijn er twee soorten: een droogbouw systeem en een natbouw systeem. Een droogbouw systeem wordt, zoals het woord al zegt, droog geplaatst. Er komt dus geen natte (egaline) laag of lijm aan te pas. Ook de afwerkvloer moet zwevend worden geplaatst. Bij een natbouw systeem komt er wel een natte laag over het systeem heen. Je hebt daardoor ook keuze uit meerdere afwerkvloeren, omdat een verlijmde of gegoten afwerkvloer hierbij wel een optie is.

Bij WARP Systems vind je twee systemen:

Het natbouw systeem SpeeTile
Dit systeem wordt afgewerkt met SpeeTop egaline. Door de lage opbouwhoogte en het lichte gewicht van 30 kg/m² inclusief egalisatiemortel is deze in veel situaties geschikt. Vooraf meten en ter plekke snijden is niet nodig als je SpeeTile installeert, dankzij het unieke klik-breek-schuifsysteem.

Geschikt als hoofdverwarming.
Geen snijverliezen.
Lichtgewicht ook geschikt voor vloerverwarming houten ondervloeren.

Het droogbouw systeem SpeeTherm
Dit systeem weegt slechts 3 kg/m². Daardoor is het niet alleen eenvoudig te installeren, maar ook heel geschikt voor houten constructies. Het SpeeTherm systeem bestaat uit EPS-platen, AluTherm warmte geleidingsprofielen voor de warmtespreiding en SpeeTube verwarmingsbuizen.

Geschikt als hoofdverwarming.
Zwevend verwarmingssysteem.
Geschikt voor (instabiele) vlakke ondergronden.

Beide systemen hebben een hele lage opbouwhoogte (slechts 15mm). Daardoor past het systeem in bijna elke situatie! Bovendien besparen beide systemen, of ze nu aangesloten zijn op een cv-ketel of een warmtepomp, energie. Ook reageren ze heel snel op een warmtevraag: in no-time is het warm!

Vloerverwarming met een stabiele of instabiele houten ondervloer
Welk systeem geschikt is voor jouw situatie hangt onder andere af van het soort houten ondervloer dat je hebt. Zo heb je stijve en stabiele houten ondervloeren en instabiele flexibele ondervloeren. Bij een stabiele en stevige houten ondervloer zijn zowel het natbouw als het droogbouw systeem van WARP Systems geschikt. Bij een instabiele flexibele houten ondervloer kies je altijd voor een droogbouw systeem. Het droogbouw systeem beweegt namelijk mee met de ondervloer en scheurt daardoor niet.

Welk systeem past bij jou?
Vloerverwarming op houten vloeren: met de systemen van WARP Systems is dat geen enkel probleem. Maar welk systeem past het best bij jouw specifieke situatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Dan kijken we samen met jou naar de beste oplossing!

Vraag offerte aan