Profielfoto van WARP Systems Vloerverwarming
WARP Systems Vloerverwarming
Constructieweg 1, 2421 LN Nieuwkoop
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Vloerverwarming op de bovenverdieping

SpeeTherm is ons watergedragen droogbouwsysteem dat gemakkelijk te plaatsen is op de bovenverdieping vanwege de lage opbouwhoogte en het lichte gewicht.

Op de bovenverdiepingen komt vloerverwarming minder vaak voor. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld houten ondervloeren en het zware gewicht van traditionele vloerverwarming. Maar dat is vanaf nu geen probleem meer! WARP Systems heeft het SpeeThermsysteem waarmee je met vloerverwarming bovenverdiepingen comfortabel én duurzaam maakt!

SpeeTherm

SpeeTherm is de ideale keuze bij stijve, zwevende afwerkvloeren zoals laminaat of duoplank en bij betonnen of (instabiele) houten ondervloeren. Ook op slaapkamers waarbij snel opgewarmd en afgekoeld moet worden of op ondervloeren met een maximale belasting. Het gaat hierbij om een zogeheten droogbouw vloerverwarmingsysteem, bestaande uit voorgevormde EPS vloerplaten, AluTherm warmte geleidingsprofielen en SpeeTube verwarmingsbuis. SpeeTherm 15 is een zeer dun systeem (vanaf 15 mm). Heb je meer opbouwhoogte beschikbaar? Ons SpeeTherm 30 systeem heeft een opbouwhoogte van 30mm en isoleert 2x zoveel als het SpeeTherm 15 systeem.

Vloerverwarming bovenverdieping: duurzamer en mooier

Ruimtes op een bovenverdieping, zoals een slaapkamer, badkamer of werkkamer, worden doorgaans verwarmd met behulp van (design)radiatoren. Het nadeel van radiatoren is dat deze in het zicht hangen, ruimte innemen en veel energie verbruiken. Een duurzamere en esthetischere optie is vloerverwarming. Vloerverwarming gebruikt een lagere aanvoertemperatuur. Hierdoor hoeft een cv-ketel minder energie (warmte) op te wekken.

Per ruimte andere behoeften

Het verschil tussen verwarmen op de bovenverdieping of de begane grond is het daadwerkelijke gebruik van de verwarming. Zo wil je dat ‘s ochtends de badkamer lekker warm is en op alleen specifieke momenten een verwarmde slaapkamer. Traditionele vloerverwarming is echter zwaar en reageert traag. Als je een ruimte dan niet constant verwarmt, maar af en toe, duurt het heel lang voordat die ruimte warm is. Gelukkig hebben de innovatieve systemen van WARP Systems wel een zeer snelle reactietijd. Zeer geschikt dus voor in ruimtes die je niet constant wilt verwarmen. Met behulp van een zoneregelingssysteem verwarm je de verschillende ruimtes apart.