Profielfoto van Motionvloer BV
Motionvloer BV
Kuiperbergweg 12A, 1101 AG AMSTERDAM Z-O
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Motion Recup Gietvloer : de meest circulaire gietvloer

Gaan wij het verschil maken als het gaat om het ontlasten van het milieu? Het eerlijke verhaal van de Motion Recup Gietvloer is dat het een goede start.

Ook bij Motion Gietvloeren zijn er goede ontwikkelingen om zo duurzaam mogelijk met gebruikte grondstoffen om te gaan. Een vorm daarvan is het milieu ontlasten door zo min mogelijk belastende vluchtige componenten toe te passen. Een andere vorm is het na gebruik terugwinnen van de natuurlijke basisgrondstoffen van de gietvloer.
Motion Gietvloeren is er trots op met de Motion Recup gietvloer een gietvloer te hebben, die na gebruik ‘grondstof-schoon’ ingenomen kan worden en waarvan dus de grondstoffen herinzetbaar zijn, ongeacht hoe lang en intensief de vloer al die tijd is gebruikt.
Deze vorm van terugwinnen en herinzetten van dezelfde basisgrondstoffen is inmiddels beloond met een hoogwaardig cradle to cradle certificaat. Met het opnieuw kunnen terugkrijgen van de grondstoffen is Motion Recup Gietvloer de meest vooruitlopende circulaire gietvloer van Nederland. Met de Motion Recup gietvloer is de kringloop bij gietvloeren maximaal rond, zonder de gebruikskwaliteit te kort te doen.

Motion Recup: al het goede van bestaande gietvloeren maar ook herbruikbaar
Gaan jij en ik het verschil maken als het gaat om het ontlasten van het milieu? Het eerlijke verhaal van de Motion Recup Gietvloer is dat het een goede start vormt van circulaire producten en handelingen in de markt van gietvloeren. Daarmee is de Motion Recup Gietvloer een echte primeur en maakt ze nu al het positieve recyclebare verschil ten opzichte van het toepassen van de conservatieve gietvloeren. Kan het allemaal nog beter? Zeker. We blijven doorontwikkelen en aan duurzaamheid werken. Is het nu duurzaam genoeg? Ook: jazeker. Het voldoet aan huidige circulaire normen. En daar is de Motion Recup gietvloer absoluut uniek in!

Met Motion Recup is ook een gietvloer recyclebaar
De meeste gietvloeren zijn PU gietvloeren. De letters PU staan voor polyurethaan. PU is een samenstelling van natuurlijke grondstoffen, met als oorsprong aardolie. Het is het veelzijdige en milieuvriendelijker duurzame antwoord op de chemische kunststof Nylon. PU wordt ook gebruikt voor isolatiemateriaal, meubels en sommige model schoenzolen. In principe is PU recyclebaar. Maar hoe kan dat bij een gietvloer, die weliswaar ijzersterk is maar toch jarenlang een zwaarbelaste dienst moet ondergaan? Hoe kan zo’n aan de ondergrond vastzittende gegoten vloer dan een 2e leven krijgen, zonder alle goede eigenschappen te verliezen?

De Motion Recup gietvloer is:
- In iedere kleur verkrijgbaar
- Onderhoudsvriendelijk
- Geluidsdempend
- Taai-elastisch
- Antistatisch
- Anti-allergisch
- Duurzaam
- Goede chemische en mechanische bestendigheid
- Strak
- Zijdeglans ogend
- In vrijwel iedere ruimte toepasbaar
- Vrij van schadelijke stoffen

Benieuwd naar een goede Motion Recup gietvloer-case?
Motion heeft een volledig gerenoveerde oude melkfabriek voorzien van 600m2 Motion Recup gietvloer. De architecten hadden de ambitie uitgesproken om van het prachtige, maar verouderde industriële pand een modern circulair gebouw voor zichzelf te maken. De melkfabriek is volledig omgebouwd tot hun eigen architectenburo met een meer dan hedendaagse uitstraling. De Motion Recup gietvloer past hier helemaal prima bij.
Lees meer over deze case HIER

Onze showroom is elke werkdag open en op zaterdag natuurlijk ook. onze advieseurs staan voor u klaar voor alle vragen die u heeft omtrent Gietvloeren in het algemeen en natuurlijk onze recup. Zeker weten dat u niet hoeft te wachten bij binnekomst, maak dan alvast een afspraak.