Een airco niet stijlvol? Dat is allang achterhaald!

Bij het woord airco denken we vaak aan een lelijk bakbeest aan de muur met een enorme buitenunit. Dát is tegenwoordig echt niet meer nodig.

Bij het woord airco krijgen we vaak het beeld van een lelijk bakbeest aan de muur met een enorme buitenunit in onze gedachten. Dát is tegenwoordig echt niet meer nodig. En maar goed ook, want met de stijgende gasprijzen en steeds warmere zomers zijn we op zoek naar alternatieven die ons van een comfortabel binnenklimaat kunnen voorzien. Warm in de winter, koel in de zomer. Dat kan met de mooie oplossingen van de airco’s van Panasonic.

Verwarmen en koelen met een airco

We horen je al denken. Een warme winter? Dat leggen we uit! Een airco is eigenlijk een warmtepomp, die werkt op lucht. Je kunt er naast koelen dus ook heel eenvoudig mee verwarmen. Hoe dat werkt is heel eenvoudig. Een airco produceert geen koude lucht, maar zorgt ervoor dat deze afkoelt door warmte en vocht uit de ruimte te onttrekken. Deze warme lucht komt in contact met koudemiddel in de condensor en die verdampt, dit wordt opgeslagen en afgegeven aan de buitenlucht. De verwarmstand werkt eigenlijk hetzelfde maar dan omgekeerd. De warmte wordt uit de buitenlucht getrokken, komt in contact met de condensor en wordt binnen afgegeven als warme lucht. Door in de winter gebruik te maken van een airco, heb je minder gas nodig en bespaar je flink op je energierekening. Ideaal!

Stijlvol voor ieder interieur

Nu je bent overtuigd van het nut van een airconditioning, is het tijd voor de keuze. Panasonic heeft de zeer stijlvolle Etherea-lijn ontwikkeld. Deze gaat naadloos op in ieder interieur. Naast een puur mat witte unit, verschijnt binnenkort ook de Etherea Graphite. Het strakke model, in grafiet grijs. Waardoor er aan nog meer vraag kan worden voldaan. Zo is in de strakste huizen ook een goede plek voor deze unit te vinden.

Onopvallende oplossing

Kies je liever voor een onzichtbare variant, dan is het Vloermodel dé perfecte keuze. Deze is te plaatsen op de plek waar de radiator stond en vervangt zo geheel onopvallend zijn voorganger. Door de louvres die in warme en koude stand verschillend uitblazen, heb je nooit het gevoel dat je op de tocht zit.

Haal de balans van de natuur naar binnen

Zowel de Etherea als het Vloermodel worden beide met nanoe™ X technologie geleverd. Panasonic gaat hiermee een stap verder. Deze technologie brengt het afweersysteem van de natuur - OH-radicalen - naar binnen. Dit zijn onstabiele moleculen die reageren met andere elementen zoals zuurstof, waarbij deze worden gevangen. Dankzij deze reactie gaan OH-radicalen de groei van onder andere bacteriën, virussen, schimmels en geurtjes tegen. De technologie breekt hen af en neutraliseert nadelige effecten. Dit draagt bij aan een nog comfortabelere leefomgeving.

Even passen!

Onlangs heeft Panasonic een nieuwe AR viewer gelanceerd. Hiermee kun je in augumented reality kijken hoe de unit in jouw ruimte staat. Selecteer de gewenste oplossing, scan met je telefoon of tablet de ruimte en hang de unit op waar jij wilt. Zo zie je nog beter hoe goed deze oplossingen bij jouw huis passen. Probeer het hier!