Hoe kies je de juiste airco voor jouw woning?

We krijgen steeds meer met extreme hitte te maken. Meer mensen kiezen daarom voor een airco. Maar hoe weet je wat de juiste keuze is?

Het lijkt erop dat we vaker met extreme hitte te maken gaan krijgen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor het installeren van een airconditioningsysteem in hun woning. Maar hoe weet je welk model je nodig hebt en waar je deze het beste kunt plaatsen?

Airco’s zijn verkrijgbaar in single split- en multi split-modellen. Single split-systemen vereisen slechts één binnen- en buitenunit, terwijl de multi split-modellen geschikt zijn voor meerdere binnenunits die aangesloten kunnen worden op een enkele buitenunit.

Selectietool

Leveranciers zoals Panasonic bieden handige selectietools aan, waarmee je op basis van de benodigde unitcapaciteit of grootte van de kamers een advies op maat krijgt. Zodra de binnenmodellen zijn geselecteerd, laat de tool ook het ideale buitenmodel zien. Bovendien toont het de volledige specificaties voor elke geselecteerde unit.

Augmented Reality

Daarnaast zijn airco’s in verschillende afmetingen en kleuren beschikbaar. Met technieken als augmented reality, waarbij een digitaal beeld over de werkelijkheid wordt gelegd, kun je eenvoudig zien hoe de airco in jouw woning staat. Dat kan bijvoorbeeld met de Panasonic AR Warmtepomp Viewer die gratis online beschikbaar is.

Schone lucht

Verder zijn er leveranciers die de airco combineren met luchtzuiveringstechnologie. Zo wordt de Panasonic Etherea-unit standaard geleverd met ingebouwde nanoe™X-technologie. Deze technologie maakt gebruik van hydroxylradicalen, die in overvloed aanwezig zijn in de natuur. Ze hebben het vermogen om 5 soorten verontreinigende stoffen te remmen, waaronder bepaalde virussen en bacteriën, evenals het reinigen en neutraliseren van nare geuren.

Kortom, er valt veel te kiezen. Maar met de juiste tools wordt dit een fluitje van een cent.