Hooikoorts? Zo houd je je huis pollenvrij.

Met het juiste ventilatiesysteem en luchtzuiveringstechnologie zorg je voor een structurele oplossing tegen hooikoorts binnenshuis.

‘Wen er maar aan’ kopte omroep Gelderland op zijn site. Door klimaatverandering worden onze winters zachter waardoor het hooikoortsseizoen steeds vroeger begint. Zoals het er nu uitziet, is november de enige maand waarop mensen géén last hebben van hooikoortsklachten. Tijd voor structurele maatregelen om deze klachten – in ieder geval binnenshuis - tegen te gaan.

Lucht verversen
Het goed ventileren van je huis is belangrijk voor de luchtkwaliteit binnenshuis. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt ook voor een comfortabele en aangename omgeving. Door gebruik te maken van de zeer efficiënte luchtverversing en -filtratie van de Panasonic VENT-X tegenstroomventilatie met 80% ePM1-filters is dat mogelijk zonder dat een overvloed aan pollen binnenkomen. Met deze mechanische ventilatie heb je 24/7 luchtcirculatie in je woning, een ideale luchtvochtigheid en warmteterugwinning. Binnenin het systeem bevindt zich een polypropyleen tegenstroomwarmtewisselaar om de energie uit de afgevoerde lucht terug te winnen en over te dragen aan de toegevoerde lucht. Dat vermindert het energieverbruik van de woning aanzienlijk, terwijl de kwaliteit van de binnenlucht behouden blijft.

Het goede van de natuur
Daarnaast heeft Panasonic een onderhouds- en servicevrije nanoe™X-luchtzuiveringstechnologie ontwikkeld. Deze technologie, die standaard verwerkt is in de Panasonic airconditioningsoplossingen (lucht-lucht warmtepompen), produceert hydroxylradicalen (ook bekend als OH-radicalen). OH-radicalen zijn overvloedig in de natuur aanwezig en hebben het vermogen om bepaalde verontreinigende stoffen, virussen en bacteriën te remmen, te reinigen en geuren te neutraliseren. Onderzoeken hebben aangetoond dat de nanoe™X-generator het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) en het influenzavirus H1N1-subtype tot 99,9% kan remmen. nanoe™X-technologie brengt deze voordelen van buiten naar binnen, zodat harde oppervlakken, zachte meubels en het binnenmilieu schoner en aangenamer worden, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Eenvoudig en compact
Deze technologie is ook beschikbaar als zelfstandig, in het plafond gemonteerde oplossing: de air-e. Deze nanoe™X-generator heeft een laag stroomverbruik en is ideaal voor woningen. Bovendien heeft de air-e een compact, modern en eenvoudig te installeren ontwerp, zonder ingewikkeld leidingwerk. Dat brengt het tegengaan van hooikoortsklachten weer een stap dichterbij!