Verwarmen met airco: goed idee?

Een andere kijk op airconditioners: 's zomers koelen, 's winters verwarmen.

Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van een airconditioner. 

Maar wat nog niet iedereen weet, is dat een airconditioner ook efficient ruimtes kan verwarmen. Dit jaar hadden we een ouderwetse, 'Hollandse zomer'. Maar met de warmere zomers van de laatste jaren is airconditioning geen overbodige luxe meer.

Met een airco ben je niet direct duurzaam bezig. Maar als je diezelfde airco ook gebruikt voor verwarming ziet het plaatje er anders uit. Je kunt zo namelijk veel gas besparen. En met een extra energiezuinige airconditioner hou je het stroomverbruik laag.  

Maak kennis met de hoogwaardige Climate Airconditioners van Nefit Bosch met energielabel A+++. Ze kunnen natuurlijk koelen, maar ook energiezuinig verwarmen. Met het oog op de huidige gasprijzen zijn Climate airconditioners dus een interessante mogelijkheid om je energierekening omlaag te krijgen. 

Koel in de zomer, warm in de winter

Bosch Climate Airconditioners hebben zich bewezen in de warmste streken van de wereld. Dat je er zowel mee kunt koelen én verwarmen is een enorme pré. Door bepaalde vertrekken zoals bijvoorbeeld de studeerkamer of kantoor gericht met een airco te verwarmen, kan de thermostaat van de centrale verwarming omlaag. Dat bespaart direct een hoop gasIs je woning goed geisoleerd, dan kun je zelfs de hele woning energiezuinig verwarmen met een airconditioner. Een airco is in feite niets anders dan een warmtepomp. Dus een stuk energie-efficiënter dan een cv-ketel op gas. Alleen krijg je bij de aanschaf van een airco geen subsidie, zoals bij een warmtepomp. De airco verdient wat dat betreft meer erkenning. Verwarmen met airco is hoe dan ook een slimme, rendabele keuze. 

Het hele jaar door een beter binnenklimaat

Airco's van Nefit Bosch hebben veel extra’s voor een gezond binnenklimaat. Denk aan onder meer frost protection, een eco-mode en - om extra energie te besparen - de gear change functie. Daarmee kun je het vermogen op van 100% naar 70 of 50% terugschakelen als je minder koelbehoefte hebt. Dat bespaart stroom.

De Wind Avoid Me-functie zorgt voor een uitblaas via het plafond, waardoor je zelf geen last hebt van de luchtstroom zoals bij veel andere airco's. De i-Cleanfunctie verwijdert schadelijke bacteriën in de verdamper waardoor er geen schadelijke stoffen de ruimte in worden geblazen. Daarnaast is de binnenunit voorzien van een High Density filter voor het afvangen van pollen. Kortom: een gezond binnenklimaat, het hele jaar door.  

- Topkwaliteit voor een scherpe prijs
- Efficiënt koelen én verwarmen
- Bedienen via app kan ook

Zowel de Bosch Climate 3000i en 5000i (single split), als de Bosch Climate 5000 MS (multi-split) kun je bedienen met je smartphone, heel handig. Dat maakt deze hoogwaardige airco’s momenteel zeer gewild. 

Nefit Bosch Airconditioners met handige app

Wanneer single split airco en wanneer multi-split? 

Er zijn single split airco's, bestaande uit een buitenunit en een binnenunit, en multi-split airco's, waarbij je een buitenunit hebt en een binnenunit in elk vertrek dat je wilt verwarmen en/of koelen. Kies voor een single-split airco als je 1 ruimte wilt koelen en/of verwarmen. Of voor multi-split om tot vijf vertrekken te kunnen voorzien van een comfortabel binnenklimaat. Alle Nefit Bosch airconditioners kunnen worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening en met een app (optie). Op het elegante display van de binnenunit kan vanuit de hele ruimte de ingestelde temperatuur worden afgelezen.

Energie-efficiënt

Alle varianten zijn compleet uitgerust en draaien op het energie-efficiënte koudemiddel R32 met een bijna 70% lager broeikaseffect dan andere veelgebruikte middelen.

Bekijk all single split and multi-split airconditioners