Woning verduurzamen zonder grote investeringen of aanpassingen

In 2050 moet Nederland van het gas af zijn. Voor de gemiddelde huiseigenaar is een all electric verwarmingsinstallatie vaak een brug te ver.

Alleen al omdat optimale isolatie en vloerverwarming een vereiste zijn. Maar de innovatiekracht in ons land is groot. Zo zijn er inmiddels betaalbare en slimme alternatieven op de markt. Volgens installateurs neemt de vraag ernaar snel toe.

Tot € 600 per jaar besparen

De afgelopen 4 jaar is gas ruim 25% duurder geworden. De gasprijs stijgt daarbij harder dan die voor stroom. Naar verwachting neemt dit de komende jaren alleen maar toe. Ondertussen zijn verwarmingsspecialisten erin geslaagd om de energienota van huishoudens tot € 600 per jaar te verlagen door hybride verwarming. Men behoudt dan de cv-ketel en radiatoren. Daar wordt een warmtepomp aan gekoppeld. Die bestaat uit zeer compacte binnenunit en een buitenunit. Er zijn verder geen aanpassingen voor nodig.

Hybride verwarmen: hoe werkt dat?

Simpel gezegd, verwarmt de warmtepomp het huis en zorgt de cv-ketel voor de warme douche. De cv-ketel springt verder alleen bij als dit nodig is. Bijvoorbeeld als het buiten hard vriest. Het gasverbruik daalt hiermee zo’n 60 tot 70%. Bijkomend voordeel is dat de warmtepomp ook een koelfunctie heeft.

Beste keuze

Volgens onafhankelijk onderzoek van de Consumentenbond zorgen de Compress Hybrid 7000i AWS binnenunit van Nefit Bosch voor ‘de grootste energiebesparing’. Ook is het de ‘stilste warmtepomp uit de test’. Voor vrijwel iedere woning is een hybride oplossing mogelijk: met aftrek van de subsidie is er al een Nefit Bosch warmtepomp vanaf 2365 euro.

Koude winterdagen

De afgelopen jaren werden maar liefst 900.000 warmtepompen van de merken Nefit en Bosch geplaatst. Zo adviseerde Installatietechniek Groen B.V. een huiseigenaar in Ommen ook voor dit gerenommeerde merk te kiezen bij hetverduurzamen van zijn woning. Directeur Frank Groen: “Tijdens de recente koude winterdagen, met vorst tot -15°C, zorgde de installatie moeiteloos voor behaaglijk warm comfort. De warmtepomp deed tot zelfs 5 graden onder nul alles op eigen kracht. Daaruit blijkt de kwaliteit en betrouwbaarheid van Nefit Bosch.”

Lees meer op: nefit-bosch.nl/zorgeloos-besparen