Zo weet je welke manier van verwarmen bij je past

Er zijn zoveel soorten manieren van verwarmen tegenwoordig: met gas, hybride of zonder gas. Welke past bij jouw situatie? Nefit Bosch legt het je uit.

We kunnen er niet omheen, hét nieuws van het moment is dat de gasprijzen enorm gaan stijgen. Logisch dus dat je gaat nadenken over welke manier van verwamen het beste bij jou past. En dat kan best met gas zijn. Met een cv-ketel van de nieuwste generatie bespaar je tot een paar honderd euro op je gasrekening. Maar ook zonder gas of juist hybride verwarmen kan het beste bij jou passen. Het hangt voornamelijk af van jouw situatie. En natuurlijk wat het beste bij jou persoonlijk past. Wil jij bijvoorbeeld de aanschafkosten zo laag mogelijk houden of vind je juist energie besparen belangrijk of zo duurzaam mogelijk wonen? Voor elke situatie heeft Nefit de juiste oplossing. Tot het einde van 2021 hebben ze bovendien nog een mooie cashback-actie, met tot maar liefst 375 euro retour.

Welke verwarmingsoplossing past het best bij jou?

Met gas verwarmen

Vind jij zo laag mogelijke aanschafkosten belangrijker dan gas besparen of duurzaam wonen? Dan is een nieuwe cv-ketel de beste optie voor jou. Bij Nefit Bosch zijn alle HR-ketels voorzien het unieke Multigasblok. Hiermee ben je alvast voorbereid op eventuele aanpassingen in de samenstelling van aardgas. Daarnaast bespaar je met de HR-ketels van Nefit Bosch niet alleen gas maar ook stroom. Helemaal als je je ketel combineert met een slimme thermostaat. Elke cv-ketel van Nefit Bosch is bovendien klaar voor hybride: je kunt er later altijd nog een warmtepomp aan koppelen. 

Hybride verwarmen

Voldoet je huidige cv-ketel nog en wil (of kun) je nog niet van het gas af? Dan is het laten aansluiten van een luchtwarmtepomp op je cv-ketel een goede optie. In dat geval kiest je systeem dan steeds de meest efficiënte warmtebron. De warmtepomp doet het meeste werk en de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is. Zo bespaar je al snel tot 70% gas. Een prettig vooruitzicht, zeker als je bedenkt dat de gasprijs flink gaat stijgen in nabije toekomst. Met deze oplossing combineer je het beste van twee werelden en bovendien kun je in de toekomst nog alle kanten op. Daarnaast hoef je aan je woning niets te veranderen. Zelfs je huidige radiatoren of vloerverwarming kun je blijven gebruiken. En qua aanschaf is een hybride warmtepomp ook zeker een haalbare kaart. Naast de extra subsidie, profiteer je bij Nefit Bosch tijdelijk van de cashback. En dat geldt ook als je een warmtepomp huurt.

Zonder gas verwarmen

Ga je voor een volledig duurzame optie dan is zonder gas verwarmen dé optie. Hierbij hangt het vervolgens af van de grootte van je woning af wat de beste optie is.

Voor wat kleinere woningen, bijvoorbeeld appartementen tot ongeveer 75m2 is een alles-in-één oplossing voor verwarming, warm water en ventilatie, zonder buitenunit of bronboring, een goede optie. Dankzij de slimme warmtepomptechnologie van Nefit Bosch haalt de warmtepomp de restwarmte uit ventilatielucht. Bovendien is hij nog fluisterstil ook. Verder levert hij behoorlijk veel warm water (maar liefst 258 liter) en zorgt hij voor de ventilatie in de woning.
Is je woning groter dan is een lucht-waterwarmtepomp, of elektrische luchtwarmtepomp,, logischer. Hierbij wordt de buitenlucht gebruikt als bron om mee te verwarmen of te koelen. Het hele jaar door haalt de buitenunit er voldoende energie uit om je woning comfortabel te houden. Zelfs als het buiten -20 graden is! En voor elke watt elektriciteit die je erin stopt, levert de luchtwarmtepomp ongeveer vijf keer zoveel warmte. Een rendement van maar liefst 500% dus!

Verder lezen over de verschillende soorten warmtepompen, bekijk dan de uitleg op warmtepomp.nl voor gratis online advies.Zo is er voor iedere situatie en wens dus de juiste verwarmingsoplossing bij Nefit Bosch. En je krijgt zelfs tot 375 euro retour!