Warmtepomp plus cv-ketel

Hybride verwarmen: hoe werkt het en wat levert het op?

 

Wil je iets doen aan je cv-installatie? Kijk dan zeker ook naar de mogelijkheden voor een hybride warmtepomp. Dat levert veel op en er is vaak meer mogelijk dan je denkt, ook met een relatief lage investering.

Hoe werkt hybride verwarming?

Je HR-ketel – nieuw of bestaand - wordt uitgebreid met een warmtepomp. Dat kan vaak zonder grote ingrepen. De warmtepomp neemt dan het verwarmen van je huis over. De cv-ketel zorgt dat je lekker warm kan douchen. Verder springt je cv-ketel alleen bij als het nodig is. Bijvoorbeeld als het buiten vriest. Met een hybride installatie, hou je je vertrouwde comfort in huis.

Duurzame energie

De buitenunit van de warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Hij gebruikt alleen stroom en levert hiervoor 4 keer zoveel duurzame warmte terug. Zo bespaar je veel gas. En je cv-ketel gaat langer mee omdat hij minder hoeft te doen

Wat levert hybride verwarmen op?

- Een forse gasbesparing
- Een lagere energierekening
- Een royale subsidie
- Een groener Energielabel voor je woning
- Lagere aanschafkosten dan een volledig elektrisch systeem

Geen vloerverwarming? Geen probleem

Een hybride warmtepomp van Nefit kun je ook prima combineren met gewone radiatoren. Is je huis goed geïsoleerd, dan bespaar je met een hybride warmtepomp tot meer dan 80% gas voor verwarming. Met de aangekondigde verhogingen van de gasprijs en de aantrekkelijke subsidie op warmtepompen levert het dus ook in jouw geval veel op.

Persoonlijk advies

Bij de Nefit warmtepompspecialist in de buurt kun je kiezen uit drie betaalbare instapmogelijkheden. Heb je nog een goede HR-ketel, dan kun je die uitbreiden met een hybride warmtepomp vanaf zo’n € 3.100 all-in (de subsidie is hier al van af.). Bekijk vast de mogelijkheden op de website www.nefit.nl/duurzaam.