Profielfoto van Wanders fires & stoves

Wanders fires & stoves

Amtweg 4 7077 AL  Netterden

Over ons

Familiebedrijf Wanders uit het Achterhoekse Netterden tekent, ontwikkelt en bouwt in eigen huis al sinds decennia de meest uiteenlopende houtkachels en gashaarden. Gaat uw keuze uit naar een vrijstaande haard of wilt u een strakke inbouwhaard? Wanders fires & stoves heeft een dermate groot assortiment dat er voor ieder interieur en voor iedere verwarmingsbehoefte een geschikte kachel of haard beschikbaar is.

Wanders fires & stoves werd eind jaren zestig van de vorige eeuw opgericht door Henk Wanders. Bovenal specialist op het gebied van procesoptimalisatie en innovatie in de industrie. Het merk Wanders staat niet alleen voor een vooruitstrevende ontwikkeling op het gebied van Haarden en Kachels, maar ook voor het ontwerp en de bouw van Mobiele Chalets, de productie van Touw (Touwfabriek Helmes Wellink in Doetinchem) en het bouwen van magazijnstellingen (Staalbouw Velp).

Ontstaansgeschiedenis
Henk Wanders kocht decennia geleden een oude boerderij in het Gelderse grensplaatsje Netterden en kreeg vergunningen om op en rondom de boerderij te starten met metaalbewerking. Henk leverde in de eerste periode met name aan andere metaalbedrijven. Zijn producten waren gewild omdat met vooruitstrevende technologie gewerkt werd. Zo was Wanders de eerste in zijn regio die werkte met lasergestuurde machines. Dankzij overnames en vooruitstrevende ontwikkeling zat bij de fabriek de groei er flink in. Al gauw groeide Metaalfabriek Wanders uit tot een gevestigde naam binnen de kachelbranche. Er werd bijgebouwd en er ontstond een complete productiefaciliteit die vandaag de dag werk biedt aan tientallen medewerkers.

Metaalfabriek Wanders is producent van het merk Wanders fires & stoves en levert inmiddels aan dealers in een groot aantal Europese landen. Uniek aan de haarden en kachels van Wanders is het eigenzinnige uiterlijk van de producten. Voor de Nederlandse markt, maar ook voor andere Europese landen, worden continu modellen ontwikkeld die wellicht niet altijd conventioneel zijn, maar hierdoor des te meer appelleren aan de behoefte van consumenten die wel eens iets anders willen. Om deze ontwikkeling geheel af te stemmen op de wensen en behoeften van de markt, verdiept Wanders zich steeds meer in de belevingswereld van de consument. Vervolgens wordt samengewerkt met creatieve designers om tot bijzondere en specifieke ontwerpen te komen. Wanders produceert geheel op Nederlandse bodem, in eigen huis.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Henk Wanders, nog steeds zijdelings actief binnen de Wanders Groep, heeft steeds een aanzienlijk deel van zijn energie gestoken in maatschappelijke en bedrijfseconomische ontwikkeling van de regio Achterhoek. Zo stond hij aan de wieg van Bedrijfstakschool Anton Tijdink. Hier worden leerlingen volgens een vernieuwende combinatie van werken en leren klaargestoomd voor een succesvolle loopbaan in de techniek. Een initiatief dat breed gedragen en financieel gesteund wordt door aangesloten bedrijven. Zij hebben er baat bij dat personeel met de juiste kwaliteiten kan instromen. Voor leerlingen wordt leren van een vak in de techniek optimaal aantrekkelijk gemaakt. “Een leven lang leren”, één van de motto’s van Henk Wanders.

Tevens stond Henk Wanders aan de basis van Innovatiecentrum ICER. Hier werd hij in 2014 ook geridderd door Z.K.H. Willem Alexander.

Mensen van Wanders
Binnen het eigen bedrijf is het bieden van waardevolle werkgelegenheid altijd een belangrijke waarde geweest. Wie goed werkt voor de bedrijven binnen de Wanders Groep mag rekenen op een flinke portie loyaliteit. Het is de stellige overtuiging van de directie binnen de Groep dat een dergelijke benadering van het eigen personeel absoluut ten goede komt aan een product dat iedere dag weer beter wordt. Als klant profiteert u daar uiteraard van.

Meer informatie
Voor meer informatie en/of inspiratie bezoek ook eens onze website

Aangesloten bij

Artikelen

meest recent

Wanders Peppel Houtkachel

Terugkijkend naar alle succesvolle producten uit de reeds 50 jarige geschiedenis van Wanders fires & stoves ontwikkelden wij de Wanders Peppel. De jongste telg van de Wanders familie heeft de looks van een kachel “van toen” gecombineerd met de techniek van nu. De verbrandingskamer van de succesvolle S60 vormt het hart van deze kachel. Alle oudere succesnummers stonden model voor de buitenkant van deze “vintage” houtkachel. Zoals u op de foto’s kunt zien is deze haard makkelijk in te passen in het huidige interieur. Industriële materialen en vormen worden gecombineerd met warme zachte en kleuren. En dan natuurlijk af en toe een knipoog naar het verleden. Gezellig en toch ook strak modern en lekker eigentijds allemaal tegelijkertijd.

Wanders fires & stoves
Bekijk alle 32 artikelen

Collecties

+ 6
Bekijk alle 1 collecties