Foto: 002-uitschuifbaar-droogrek-wasrek-ruimtebesparend

Met deze 3 droogrekken bespaar je een zee aan ruimte

Hangt jouw was ook altijd in de weg? Dat probleem los je makkelijk op met deze handige ruimtebesparende droogrekken.

Sandra van Koningshoven

Geen wasdroger

Ik heb geen droger thuis. Ik heb er geen ruimte voor, ik vind ze duur en nogal brandgevaarlijk. Al valt dat laatste waarschijnlijk wel mee met alle nieuwe snufjes van tegenwoordig. Maar ja, wat je nooit hebt gehad, kun je ook niet missen, toch? Bij mij thuis hangt de was dus altijd geduldig aan een droogrek te wachten totdat het opgevouwen wordt en netjes de kast in gaat.

Overal wasgoed in huis

uitschuifbaar-droogrek-wasrek-ruimtebesparend

Dat heeft zo zijn voordelen: mijn kleding, handdoeken en linnengoed blijft mooier en het gaat veel langer mee. Duurzaam dus. Maar deze manier van was drogen heeft wel een vervelend nadeel. Er hangt namelijk altijd wel ergens wasgoed in huis te drogen. Dat is niet echt handig en het staat ook behoorlijk rommelig.

---> Ook zin in een fris huis? Zo ruikt jouw huis altijd heerlijk!

De oplossing: ruimtebesparende droogrekken

Tegenwoordig kan alles, dus ik dacht: daar moet een oplossing voor zijn! En dat klopt, want ik vond drie superhandige ruimtebesparende droogrekken. Hangt jouw wasgoed ook altijd in de weg? Lees dan gauw verder!

1 | Ruimtebesparend droogrek voor aan het plafond

Dit droogrek hang je aan het plafond. Dat is natuurlijk reuze handig, want zo neemt je was geen enkele vierkante meter vloeroppervlak in beslag. Dit droogrek is ideaal voor in de badkamer, de bijkeuken, op zolder, in de garage of buiten op het balkon. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende maten en elke stang kan maar liefst drie tot vijf kilo wasgoed dragen. Een sterke jongen dus!

2 | Uitschuifbaar droogrek voor aan de wand

Dit uitschuifbare droogrek kan je werkelijk overal ophangen: aan de muur op je balkon, in je tuin, garage, in de bijkeuken, je badkamer en ga zo maar door. Mooi aan dit droogrek is dat je hem alleen uitschuift als je hem nodig hebt. Heb je geen was? Dan valt het rek amper op en hangt hij niet in de weg. Superhandig!

3 | Verstelbaar droogrek op rails

De makers van dit droogrek begrijpen maar al te goed dat elke vierkante meter telt als je klein woont. En omdat iedereen nu eenmaal zijn was ergens kwijt moet, verzonnen ze ook daar een praktische oplossing voor. Het fijne van deze verstelbare droogrekken is dat je zelf bepaalt waar ze komen te hangen en hoe hoog. Vooral dat laatste is handig, want dan hangt je wasgoed nooit in de weg. Gebruik je de droogrekken even niet? Dan klap je ze tijdelijk weer even in. Makkelijk toch?

Ikea-Algot-uitschuifbaar-droogrek-wasrek-ruimtebesparend

Ikea-Algot-uitschuifbaar-droogrek-wasrek-ruimtebesparend

Zo zie je maar, voor elk probleem is tegenwoordig wel een oplossing. En in het geval van kleine ruimtes moet je gewoon slim gebruik maken van elke vierkante meter in huis. Dan kom je een heel eind.  

Dit is ook handig!

Kaarsvet verwijderen? Zo gaat dat supermakkelijk!

Tips om je stopcontacten veilig schoon te maken 

Zo verwijder je de gourmetgeur uit huis

Reacties