Foto: 000Sandra/000-Stopcontacten-contactdoos-schoonmaken-reinigen-tips-veilig-borstel.jpg

Stopcontacten schoonmaken: zo doe je het veilig

Met deze handige tips reinig je alle stopcontacten in huis en maak je ze veilig stofvrij.

Sandra van Koningshoven

Een opgeruimd en schoon huis

Na een productieve eerste week van januari - waarin ik heel veel heb weggegooid en mijn huis blinkt als nooit tevoren - heb ik besloten dat ik doorga met schoonmaken en opruimen. Natuurlijk deed ik dat altijd al, maar sinds ik de Marie Kondo Methode heb ontdekt, merk ik echt wat een georganiseerd en schoon huis voor je doet.

Ook een opgeruimd hoofd

Stopcontacten-contactdoos-schoonmaken-reinigen-tips-veilig-borstel-marie-kondo

In mijn hoofd is het nu namelijk ook een stuk opgeruimder. Afgezien van wat administratie en een digitale berg foto’s die ik nog moet uitzoeken, liggen er alleen nog wat kleine achterstallige schoonmaakklusjes. En vanaf nu ga ik die dus ook goed bijhouden.

---> meer weten over Marie Kondo? Zo maak je korte metten met chaos in huis!

Tijd voor de kleine klusjes

Deze week staat op mijn programma: alle stopcontacten goed schoonmaken. Een klusje dat ik vaak laat liggen, omdat ik het een beetje spannend vind: ik ben als de dood voor een elektrische schok. Daarom ging ik op zoek naar een veilige manier om het te doen en ik vond een paar handige tips en betaalbare hulpmiddelen. Lees je mee?

Tips om stopcontacten veilig schoon te maken

003-Libelle-Stopcontacten-contactdoos-schoonmaken-reinigen-tips-veilig-borstel-marie-kondo 

Sla deze stap nooit over!

Elektriciteit is nooit geen grapje, dus maak je woning tijdens het schoonmaken altijd stroomvrij, ofwel: haal de elektriciteit eraf via de schakelaars in je meterkast.

Stopcontacten afstoffen

Zijn je stopcontacten niet vies, maar alleen wat stoffig? Dan kun je ze afnemen met een droge stofdoek en een handig stopcontactborsteltje  of stopcontactreiniger.

001-Stopcontacten-contactdoos-schoonmaken-reinigen-tips-veilig-borstel

Stopcontacten afnemen

Zijn je stopcontacten een klein beetje vies? Dan kun je ze ook schoonmaken met een vochtige doek met een druppeltje ammonia: dit ontvet heel fijn. Zijn ze schoon? Hou ze dan wekelijks bij met een vochtig babydoekje rondom je vinger.

Stopcontacten grondig schoonmaken

Als je stopcontacten echt heel erg vies zijn, moet je het grondiger aanpakken. Schroef ze dan los van de muur en was ze af in een sopje met een ontvettend schoonmaakmiddel. Afwasmiddel en allesreiniger werken prima. Droog alles daarna heel goed af.

Laat de ze voor de zekerheid minimaal nog een uurtje op een radiator of in de zon drogen. Water en elektriciteit gaan namelijk echt niet samen. Is alles goed droog? Dan zet je alles weer terug op zijn plek. En wel goed bijhouden nu hè?!

Wanneer een vakman inschakelen?

Zijn jouw stopcontacten erg vuil en durf je de klus niet goed aan? Schakel dan een erkend elektricien in om je te helpen. Dan weet je namelijk echt zeker dat het veilig gebeurt.

Succes!


Dit is ook handig!

Nooit meer koude handen en voeten!

Dit zijn de 5 beste schoonmaaktips

Zo ziet jouw houten vloer er weer als nieuw uit

 

 

 

 

 

 

Reacties