Zo laat je jouw houten vloer er weer als nieuw uitzien

Wanneer je een mooie houten vloer hebt in je woning wil je hier zo lang mogelijk van genieten. Je moet er dan ook goed voor zorgen.

Guido van Loon 08 November 2019

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Als je dit doet zul je hier lang profijt van hebben en blijft je vloer een stuk langer mooi. Om ervoor te zorgen dat je dit zelf ook kunt doen geven we je een aantal tips over het onderhouden van je houten vloer. Het is een kleine moeite maar het is wel erg belangrijk.

Bescherming van je houten vloer

Voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat je vloer zo goed mogelijk is beschermt tegen vlekken en ander vuil. Gebruik daarom altijd een houten vloer olie van Osmo Nederland. Dit is een transparante laag die je houten vloer beschermt tegen de meeste vlekken. Je vloer is hierdoor een stuk makkelijker schoon te houden.

Ga zuinig om met je vloer

Hoe goed je de vloer ook beschermt tegen vlekken, je zult er wel zuinig mee om moeten gaan. Er komt hoe dan ook vuil in je huis maar probeer dit zoveel mogelijk te beperken. Zorg er dan ook voor dat er zo min mogelijk met schoenen binnen wordt gelopen. Dit zorgt vaak voor veel vlekken, vooral wanneer je schoenen nat zijn. Ook is het slim om iedere week de vloer aan te vegen met een zachte bezem om het meeste vuil te verwijderen.

Onderhouden en reinigen van een houten vloer

In eerste instantie is het dus belangrijk om je vloer te beschermen. Vervolgens zul je met de juiste materialen je vloer moeten onderhouden en reinigen. Als er iets op de vloer is gevallen moet je het direct schoonmaken om de schade te beperken. Ook hierbij is het belangrijk dat je producten gebruikt die speciaal zijn bedoeld om een houten vloer mee te reinigen. Er zijn zelfs complete onderhoudssets waarmee je je vloer netjes kunt houden.

Je houten vloer netjes houden hoeft dus helemaal niet lastig te zijn. Door de juiste producten te gebruiken en netjes en zuinig om te gaan met je vloer zal hij er goed uit blijven zien. Doe dit altijd vanaf het begin, als er eenmaal vlekken in je vloer zitten wordt het lastig om deze eruit te krijgen.