Foto: nieuwecollectiebadkamer

Drie sanitaire trends voor 2021: ruil je woonkamer in voor je badkamer

Waar we 10 jaar geleden snakten naar zwart-wit en grijstinten in de badkamer, springen we nu ook over op hout, goud en naadloos design.

Deze drie trends van badkamerspecialist X²O Badkamers maken in 2021 van je badkamer een comfortabele plek, die minstens even knus is als je woonkamer.

Hout is back in business

 Het witte functionele badkamermeubel maakt in 2021 plaats voor warme en rijke materialen, waaronder notelaar, teak en natuureik. Deze exotische en massieve houtsoorten dragen van nature een warm pigment met zich mee, wat in de badkamer een gemoedelijke sfeer creëert. Een stijlvol ontwerp en een praktische indeling smelten steeds meer samen tot één geheel, en daarvan is de Lucida-collectie van Balmani het levende bewijs. De wandkasten uit zwarte eik zijn ontworpen met een oog voor design door de greeploze en minimalistische afwerking, terwijl het rustieke karakter van het houtsoort de nodige sereniteit in je badkamer brengt.  Ook de afwerking van het hout speelt een grote rol in de moderne grandeur van de badkamer. Zo is de Forma-collectie van Balmani geïnspireerd op de trend van verticale lijnen die in het hout zijn gegraveerd. Het lijnenspel – hier in massief eik – zorgt voor cachet in iedere strak afgewerkte badkamer.

Naadloos het nieuwe jaar in

 Een zuiver en clean interieur zet ook in 2021 de toon. Naast het gebruik van hout als hoofdmateriaal, staan ook zachte lijnen centraal. Zo vloeien de fijne aluminium profielen met zwarte coating van de Framed-douchecollectie van Balmani naadloos over in de ruimte, en zorgen ze naast het sterke karakter van het hout voor een tweede opvallende accent. Ook waskommen, wastafels en baden krijgen volgend jaar een nieuw jasje met het sterke en duurzame materiaal Solid Surface. Het cleane, mat-witte oppervlak van Solid Surface straalt moderne klasse uit en gaat door de strakke vormgeving vloeiend over in de gekozen materialen in de badkamer.

Gekleurde kranen: de subtiele finishing touch

 De tijd dat kranen alleen bestonden in chroom is voorbij. X²O Badkamers combineert gewaagd rijke materialen, zoals notelaar, teak of eik, met gekleurde Blaufoss Spirit-badkamerkranen als doorlopend accent in de badkamer. Van douchekop tot wastafelkraan, de Blaufoss Spirit-collectie introduceert vijf trendy tinten: zwart, brushed gold, brushed rose gold, brushed cool metal en brushed gun metal. De waaier aan kleuren zorgt ervoor dat het uiteindelijke plaatje voor een knusse en warme badkamer klopt. Mix & match!

Meer informatie: www.x2o.nl

Meer van X²O Badkamers
Reacties