Aan deze woontrends van 2021 had je niet gedacht

Nu 2021 officieel is begonnen, is dit hét moment om aan de slag te gaan met het veranderen van je woning.

Guido van Loon 14 Januari 2021

De woontrends van dit jaar zijn al even bekend en hoewel dat natuurlijk niet dé reden is om maar lukraak de inrichting van je woonkamer of thuiskantoor aan te passen, kan een verandering van omgeving een goede invloed hebben op je algehele gesteldheid. Nu we allemaal al een tijdje veel meer thuis zijn dan eerder is dat eigenlijk wel hartstikke welkom. Naast de standaard woontrends van 2021 zijn er enkele trends te spotten waar je misschien nog niet aan had gedacht. Welke dat zijn, lees je hier.

Kies eens voor een andere deur

Wanneer we aan woontrends denken dan denken we vaak alleen aan welke kleur we op de muur moeten doen of welke bank we moeten aanschaffen. Wonen gaat echter veel verder dan dat. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om eens de deuren aan te passen in je huis? Meestal vorm je je inrichting rondom de basis van je woning, waarbij deuren een vast element zijn dat niet gauw verandert. Dat is zonde, want er is heel veel winst te behalen op het zo nu en dan aanpassen van deuren of deurklinken. Alleen al met het veranderen van deurklinken kun je een deur er totaal anders uit laten zien. In 2021 zien we, net als in 2020, wederom de trend van de stalen deuren. Er is iets met stalen deuren waar we nog maar geen genoeg van kunnen krijgen. Hierbij is een stalen deur met vlakverdeling het meest populair. Het voordeel van dit soort deuren is dat ze goed te combineren zijn in verschillende soorten inrichtingen. Of je nu een moderne inrichting hebt of liever voor een industrieel interieur wilt gaan - met een stalen deur zit je altijd goed. Eerlijk is eerlijk: het is een ware eyecatcher in een ruimte.

Lichte houtsoorten in je huis

De komst van lichte houtsoorten in je woning is dit jaar misschien niet helemaal nieuw. Dergelijk hout ken je waarschijnlijk al vanuit Scandinavische inrichtingen. Dit soort interieur is meestal simpel opgezet; in combinatie met lichte tinten en pastelkleuren. In dit jaar zien we licht hout juist meer terug in luxe inrichtingen en wat stoerder interieur - dat is het grote verschil met eerdere jaren. Het leuke is dat het niet alleen licht houten meubels zijn waar we helemaal blij van worden in 2021. De focus ligt juist op het geheel: muren, vloeren en zelfs plafonds worden onder handen genomen. Hoe bijzonder is het om voor één muur van licht houten platen of planken te gaan? Dit soort muren zagen we vroeger al, meestal in een meer donkere versie. Op die manier breng je flink wat natuurlijk materiaal in huis; iets wat helemaal past binnen deze tijden van duurzaamheid en natuurlijke stoffen. Je vindt namelijk ook talloze meubels en accessoires van dit materiaal in de woonwinkels. Wil je afwisselen met hout? Kies dan voor verschillende tinten hout zonder dat het te donker wordt. Je kunt hout ook combineren met fijne natuurlijke tinten, zoals donkergroen, bruin of wit. Daar wordt een ruimte alleen maar gezelliger van. Ook leuk: een stalen deur past heel goed binnen deze trend.

Let op de details in een ruimte

Wanneer je het geheel af hebt met licht houten wanden, prachtige deuren en opvallende deurklinken is het in dit lijstje met bijzondere woontrends nog steeds geen tijd voor meubels. We kijken liever nog even naar andere bijzonderheden in je woonkamer, keuken of slaapkamer. Een van de dingen waar je namelijk ook absoluut aan moet denken, zijn de details in een ruimte. Hierbij hebben we het niet over standaard accessoires zoals wanddecoratie of planten maar over elementen die in je woning nodig zijn. Een voorbeeld zoals de deurklinken hierboven is binnen deze trend een goed voorbeeld. Zorg ervoor dat je de basiselementen in je woning net een ander uiterlijk geeft.

Naast deurklinken kun je bijvoorbeeld denken aan het schakelmateriaal dat op de muur zit. De meeste mensen beschikken over standaard wit schakelmateriaal, maar wist je dat je hier ook écht iets moois van kunt maken? Kies bijvoorbeeld voor een schakelaar bakeliet van de Oude Schakelaar voor een totaal andere look. Pas je stopcontacten en andere knopjes en elementen ook aan binnen dezelfde stijl voor een passend geheel. Let bijvoorbeeld ook op de keuze van de lijsten aan de muur of op de kleur van de plinten bij je vloer. Ook hiermee kun je prachtige én trendy combinaties maken die perfect bij elkaar passen. En ja hoor: de stalen deur past ook weer fantastisch binnen deze opvallende woontrend.

Reacties