string(1) "a"

6x de interieurtrends van 2021

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent nieuwe woontrends in 2021.

Guido van Loon

Aangezien we in een tweede lockdown zitten en aan ons huis gekluisterd zitten, spelen we massaal met nieuwe interieurplannen in ons hoofd. Heb je dus nog inspiratie nodig voor een verfrissend en een nieuw interieur? Met deze 6 interieurtrends uit 2021 van Biano.nl steek jij het oude interieur in een heerlijk nieuw jasje!

Woontrends 2021 nog in teken van rust?

De woontrends voor 2021 staan volgens een onderzoek van Vogue Living in het teken van comfort en rust. Vanwege de huidige Corona Crisis zijn we ons namelijk steeds bewuster geworden van hoe belangrijk een fijne en comfortabele woonomgeving is. Het interieur moet als een prettige en rustige thuisplek voelen. Naast een comfortabele en rustige plek, zien we ook dat de trend van duurzaamheid zich steeds meer kenbaar maakt in 2021. Steeds meer mensen worden zich bewust van hun (online) koopgedrag en de invloed die ze kunnen uitoefenen op de aarde met het maken van bewuste keuzes. Toch zien we langzaam ook een tegenhanger van de natuurlijke en minimalistische trends.

Woontrend 1: Japandi

We trappen af met een redelijke nieuwe trend in de interieurwereld: de Japandi woonstijl. Een woonstijl die bestaat uit de combinatie van Scandinavische functionaliteit en Japanse minimalisme om een gevoel van kunst, natuur en eenvoud te creëren. Japandi wordt ook wel het warm minimalisme genoemd door de lichte kalmerende ambiance en het belang van functionaliteit en eenvoud. Er is geen ruimte voor een opeenstapeling van decoratieve objecten, maar een functioneel gebruiksvoorwerp zoals een wijnrek of een sidetable met strakke lijnen zorgen voor een ruimtelijke en opgeruimde ruimte met gevoel voor eenvoud en minimalisme.

Woontrend 2 | Aardetinten en natuurlijke materialen

Aansluitend op de Japandi stijl zullen de aardetinten en natuurlijke materialen nog meer dan voorheen in de spotlights komen te staan in 2021. De warme tinten en materialen die je ook in de natuur zou kunnen tegenkomen, zorgen ervoor dat we de hectiek van ons dagelijks leven kunnen doorbreken. Biano.nl schreef eerder al over Flexa’s Trendkleur van het jaar 2021 Brave Ground: een prachtige bruine natuurtint die je komend jaar overal gaat terug zien. Het kleurenpallet met aardetinten in combinatie met natuurlijke materialen zoals webbing, bamboe, steen, riet en hout brengt de oase van rust en sereniteit met zich mee.

Woontrend 3 | Culture Bomb

Kaarsrecht tegenover de Japandi stijl lijkt zich toch voorzichtig een nieuwe trend zich voor te doen: het maximalisme. Deze woontrend kenmerkt zich door een eclectische combinatie aan kleuren, prints en accessoires. Na een decennium van minimalisme zou deze decoratieve stijl zijn terugkeer maken. Deze maximalistische woonstijl wordt ook wel een Culture Bomb genoemd door alle wereldse elementen die de stijl in zich heeft. Hou jij van deze stijl? Dan ben je vast niet bang om felle kleuren te combineren en materialen met elkaar te combineren. Want niets is te gek binnen deze derde woontrend.

Woontrend 4 | The Bright Bubble

De woontrend voor 2021 die dan weer wel helemaal bij het comfort aansluit zijn de knuffelbare stoffen. Zoals eerder beschreven hebben we meer behoefte aan een warm thuis en daar horen zachte en comfortabele materialen en stoffen bij. Ronde vormen, lichte tinten en natuurlijke materialen zoals wol en linnen gaan een grote rol in het interieur van 2021 spelen. De lichte stijl wordt ook wel ‘The Bright Bubble’ genoemd, dat staat voor rust en een lege pagina, of wel een nieuw begin.

Woontrend 5 | New Scandinavian wonen

Ondertussen gaat de Scandinavische woontrend natuurlijk al een geruime periode mee, maar dit jaar neemt de woonstijl een iets andere wending. We zien namelijk een verschuiving van zachte en rustige pastelkleuren naar kleurrijke woondecoraties in rare abstracte vormen. Van purschuim spiegels tot gedraaide kaarsen : deze nieuwe trend geeft een ode aan de DIY’s. Juist door de tijd die we nu thuis besteden hebben we meer tijd en ruimte voor ons creatieve brein en ons behoefte om lekker bezig te zijn.

Woontrend 6 | De comeback van blauw

Zwarte meubels en woonaccessoires zullen in 2021 plaats maken voor donkerblauwe objecten. De kleur blauw zorgt voor een origineler en chiquer uitstraling in het interieur.Bovendien is donkerblauw een makkelijke kleur om te combineren én wordt perfect uitgelicht met de trendkleur van het jaar: Brave Ground. Verder zijn poederroze en okergeel traditionele combinaties met donkerblauw, maar ook roest en natuurtinten passen bij deze klassieker.

Reacties