Alle opkomende woontrends op een rij gezet

De lente is van start gegaan en dat betekent dat er ook weer nieuwe woontrends aan zitten te komen.

Guido van Loon 30 Maart 2021

De beste manier om alle woontrends van dit jaar te beschrijven is dat ze een persoonlijk karakter hebben. Er zijn ontzettend veel trends in 2021 die refereren naar gezellige kleuren, veel combinatie met natuur en een schepje karakter. Of het nu gaat om woonkamers, badkamers, slaapkamers of werkkamers; kleur is key.

Ga voor marineblauw

De eerste trend die we gaan zien in de lente van 2021 is de kleur marineblauw. De blauwe kleur is wel wat aan de donkere kant, maar is juist perfect om warmte te creëren. Je kunt de kleur bijvoorbeeld gebruiken in de slaapkamer om hier een echte warme ruimte van te maken. Het is perfect te combineren met accessoires en meubels met mosterd kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een mosterdkleurig dekbed van satijn en kies voor een leuke sofa waar je kleding op kan leggen, ook in deze kleur.

Haal het buitenland in huis

Helaas is 2020 niet het jaar geweest waarin we veel hebben kunnen reizen, waardoor we juist in 2021 het warme reisgevoel willen terughalen. En hoe kun je dit beter doen dan door terracotta te gebruiken. Ga jij jouw badkamer verbouwen? Kies dan voor Marokkaanse terracotta tegeltjes. Je kunt dit prachtig combineren met een wand gebroken wit of juist met wat blauwgrijze tinten. Het mooiste is dan om het terracotta te laten terugkomen in de tegels op de badrand of doucherand, maar ook zeker bij de wasbak. Ga voor grote spiegels, hoe groter hoe beter.

Hout is nooit fout

Ook het hout kan niet in jouw interieur ontbreken in 2021. Het hout geeft een knus gevoel en kan perfect gecombineerd worden met velvet sofas. Voornamelijk in de woonkamer creëer je hiermee een prachtige ruimte. Ga voor een houten tafel en houten decoratie takken. Door dit te combineren met velvet stoelen zit je meteen goed.

Licht in de keuken

De keuken wordt ook steeds belangrijker. We hebben gezien dat door het massale thuiswerken steeds meer mensen hebben leren koken. De keuken inspiratie die je op kunt doen deze lente kun je waarschijnlijk vinden in de vorm van verlichting. Ga voor industriele lampen. Je kunt daarbij denken aan een staande lamp, maar ook een hanglamp in deze stijl is onmisbaar.

Wat we je tot slot willen meegeven: less is more. Ga voor kleur, bijvoorbeeld met een setje droogbloemen, maar maak het niet te bont. Heb vooral veel woonplezier!

Reacties