Foto: living-room-g981bf98c1_1280

Wat zijn de nieuwste woontrends voor 2023?

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends die voor de deur staan. Trends op het gebied van kleuren, kleding, sieraden natuurlijk je interieur.

Theo 02 December 2022

Wij helpen je graag verder met de nieuwste woontrends van 2023. Ben je van plan je huis een nieuwe stijl te geven, een grote verbouwing of kleine toevoegingen waardoor je toch kan inspelen op de nieuwste trends? Lees snel verder en zo ben jij helemaal op de hoogte. 

De kleurentrends van 2023

De kleur die je tegenwoordig overal in terugziet, is de kleur groen. In het speciaal de Nordic Green. Dit is een grijsachtige kleur groen die heel neutraal is voor in je interieur. De kleur is makkelijk te combineren met andere kleuren en je meubels. De kleur groen komt terug in de trend “natuur” en natuurlijk komt de kleur ook terug in je planten en eventueel andere accessoires. Een salontafel landelijk sluit mooi aan op de natuurlijke uitstraling. 

Breng de natuur naar binnen

De trend voor 2023 is om je huis een frisse en luchtige uitstraling te geven. Breng de verbinding tussen binnen en buiten door veel planten binnen neer te zetten. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven en zo ook in de inrichting van je huis. Kies voor meubels die lang meegaan en kies voor duurzame materialen. 

Vrolijkheid in meubels en accessoires

De trend van 2023 is om je huis net dat beetje extra’s te geven waardoor je huiskamer opvallend is. Nu we weer veel mensen thuis mogen uitnodigen willen we ons huis en de inrichting graag laten zien aan anderen. Een nieuwe bank, nieuwe stoelen of een hele nieuwe eetkamerset van VidaXL misschien? Alles is mogelijk, maar onthoud, maak het niet te druk waardoor het rommelig lijkt. 

Een comfy leefomgeving

We gaan steeds meer tijd thuis doorbrengen, onder andere door de reden dat ook steeds meer thuis gaan werken. Daarom is het belangrijk dat je thuis een fijne leefomgeving hebt waar je heerlijk comfy kunt zitten. Creëer een werkplek waar je jezelf kan afsluiten zodat je volledig kan concentreren en maak een hoek in de woonkamer waar je lekker ontspannen kunt zitten. 

Natuurlijk is het heel leuk om op deze trends in te spelen, maar blijf ook vooral bij je eigen stijl. Kies de trends die jij mooi vind en voeg waar nodig je eigen touch eraan toe. Zo heb je in ieder geval genoeg tips en mocht je meer inspiratie willen opdoen, kijk dan vooral online voor meer voorbeelden. 

Reacties