Foto: 2021/tuin-planten-trends-2021.jpg

De grootste tuin en bloemen trends van 2021!

Tegenwoordig zijn er veel inspiraties en leuke trends beschikbaar voor in de tuin. Denk aan kleurrijke bloemperken en zithoeken vol planten en bloemen.

Guido van Loon

De tuin anno 2021 heeft diverse trends die wel veel zien terugkomen. Hieronder enkele trends.

Biotoop tuin maken

De biotoop tuin wordt steeds meer mode. We leggen mooie daktuinen en vijvers aan. Een groen dak vol planten en bloemen horen ook bij een biotoop tuin. Zo een tuin geeft meer groen en zuurstof in de omgeving. Deze tuinen kun je opfleuren met diverse bloemen.

Door een grote diversiteit aan planten krijg je ook een diversiteit aan diertjes denk aan insecten en vogels. De tuin is een verlengde van de natuur. Verder is zo ene tuin een bron van voedsel voor de dieren. Denk aan verspreiding van bessen en zaden. Je kunt gaan voor dynamiek van bloemen en planten door grote en kleine plantjes te plaatsen.

Ideeën zijn wilde grassen, berenklauwen en andere weide bloemen zoals klaprozen. Een wilde tuin bevat veel biodiversiteit welke de kringloop van voedsel en verspreiding van stuifmeel bevorderd. Ook een wilde vijver tot het mooie groen is een aanwinst voor de tuin. Een wilde vijver die op natuurwater lijkt bijvoorbeeld. Het water zorgt tevens voor verkoeling en vangt zonlicht in de tuin.

Patio tuin ontwerpen

De patio tuin kenmerkt zich door zijn onderhoudsvriendelijke karakter. Het is een vorm van een zeer moderne tuin waarbij terrassen, strakke lijnen en perken met planten strak in vak elkaar afwisselen. De beperkte beplanting zorgt ervoor dat onderhoud makkelijk is en wildgroei beperkt blijft.

Mooie vijvers met spiegeleffecten zoals watervallen en verhogingen zien we veel in deze tuin. Vaak zijn vijvers ingebouwd in strakke betonnen of natuurstenen randen. Ook straatbanden worden in deze tuinen meer gebruikt om de planten te begrenzen en te zorgen dat het onkruid niet overal groeit.

We zien glad modern hout terugkomen, beton, grind, staal, glas en kalksteen onder andere. De tuin is vooraf ontworpen en duidelijk slim en creatief ingedeeld. Ook zien we veel vlonders en pergola's terugkomen in de patio tuin. Elk vak is netjes en strak ingedeeld evenals het terras.

Kunstbloemen en planten voor in de tuin

Ook zijden bloemen zijn totaal onderhoudsarm. Voordeel is dat deze altijd mooi blijven. Ze kunnen elk weertype doorstaan. Echte bloemen bloeien meestal alleen in de warme maanden en zijn teer. Kunstplanten zijn een goede keuze voor een strakke moderne tuin. Verder zijn ze zeer fleurig en kleurrijk.

Ook zijn ze niet te onderscheiden van een echte bloem of plant. Materialen zijn stevig en ook is UV licht niet schadelijk voor kunstplanten. Er zijn kunstplanten voor binnenshuis en buitenshuis. Outdoor bloemen hebben stevige eigenschappen. Bij bijvoorbeeld flowercrush.nl heb je kunstbloemen die je samen kunt stellen voor in de tuin en voor in huis.

Reacties