Kunstbloemen zijn weer trendy

Kunstbloemen zijn weer helemaal hot, mits je kiest voor kunstbloemen of zijden bloemen die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

Guido van Loon 20 Mei 2021

Het voordeel van kunstbloemen is dat ze wat langer meegaan dan verse bloemen. Het nadeel is dat ze wel wat duurder zijn en dat je een klein beetje creatief moet zijn als je zelf aan de slag gaat.

Eindeloos combineren

Zomaar een paar kunstbloemen in een vaas zetten geeft meestal niet het gewenste effect. Net zoals bij gewone boeketten moet je wel kijken welke bloemen bij elkaar passen. Toch zijn de mogelijkheden met kunstbloemen eindeloos. Je kunt ze in een vaas zetten, na twee weken weer op een andere manier schikken of je maakt er een kunstbloemstuk van.

Een bloemstuk van kunstbloemen

Het is bijvoorbeeld een optie om de kunstbloemen op iets te verlijmen, zoals een grillig stuk hout of een plank. Ze hebben geen water nodig, dus in principe kunnen ze overal op. Natuurlijk kun je ook met steekschuim werken, kies dan wel voor steekschuim dat speciaal voor kunstbloemen is. Zorg ook dat je de juiste lijm gebruikt als je de bloemen ergens op vast lijmt. Zorg in ieder geval dat je het steekschuim niet meer ziet als je een bloemstuk maakt. Je kunt dan ook het beste onderaan het bloemstuk beginnen.

Bloemen als eyecatcher

Een mooi bloemstuk in de woonruimte kan een echte eyecatcher zijn. Zorg daarom dat het bloemstuk aansluit op het interieur en op het seizoen. In een woonkamer met een strak design staat het natuurlijk mooi als het bloemstuk ook minimalistisch is. Daartegenover staat dat een veldboeket in de zomer ook schitterend kan staan.

Een veldboeket

Een veldboeket is over het algemeen een fleurig geheel van verschillende bloemen. Meestal lijkt het of het veldboeket een nonchalante samenstelling van bloemen is die bij elkaar in een vaas zijn gezet. Toch is dat allerminst waar, met zomaar een paar bloemen bij elkaar in de vaas zetten heb je nog geen veldboeket. Het gaat om het type bloem dat je gebruikt om dit zomerse effect te bereiken.

Welke bloemen passen in het veldboeket

Kunstbloemen en zijden bloemen die uitstekend in een veldboeket passen zijn onder andere:
- Dille
- Delphinium
- Gloriosa
- Bouganvillea
- Eremures
- Lathyrus
- Campanula
- Centaurea
- Echinacea
- Grassen

Bloemen maken je blij

Een mooie bos bloemen op tafel geeft niet alleen sfeer aan een ruimte, maar nodigt ook uit om je welkom te voelen. Bloemen maken mensen nu eenmaal blij. Daarbij schijnen we ook nog productiever te worden als er bloemen in een bepaalde ruimte staan. Het maakt hierbij niet uit of het om nepbloemen gaat of om verse bloemen. Natuurlijk hebben verse bloemen ook hun charme. Bloemen die lekker ruiken geven een effect dat je niet hebt met kunstbloemen. Maar met kunstbloemen heb je weer geen last van de geur van vies water en heb je ook geen verwelkte bloemen.

Reacties