Foto: Boeket

Wat kunnen (duurzame) bloemen voor jou betekenen?

Wanneer geef je bloemen cadeau?

Shakira 05 December 2023

Wie wordt er nou niet blij van bloemen? Of je iets te vieren hebt of iemand je beterschap wenst. Elke keer tovert het een lach op het gezicht van de ontvanger én gever. Gezond verstand vertelt ons dat bloemen ons gelukkig maken. Maar is dit ook echt zo? In 2005 is dit bevestigt, toen is er een gedragsonderzoek uitgevoerd door de Amerikaanse Rutgers Universiteit en hieruit is gebleken dat de aanwezigheid van bloemen leidt tot gelukkige emoties, gevoelens van algemeen welzijn verhoogt en sociaal gedrag op een positieve manier beïnvloedt. Maar wanneer geef je nou het beste bloemen als cadeau, kan de verzorging daarvan ook makkelijker en zijn er ook originelere momenten dan een verjaardag en een beterschapswens om bloemen te geven? De antwoorden op deze vragen lees je hieronder.

Wanneer geef je bloemen cadeau?

Wanneer heb jij voor het laatst bloemen gekregen? Of een betere vraag: Wanneer heb jij voor het laatst bloemen gegeven? Over het algemeen kunnen bloemen bij bijna elke gelegenheid worden gegeven om een speciale boodschap over te brengen of je medeleven te tonen. Het type bloem en de kleur probeer je zo veel als mogelijk aan te passen aan de ontvanger. Zo wordt je cadeau als echt persoonlijk ervaren. Iedereen heeft namelijk een voorkeur voor een soort bloem en voor een bepaalde kleur. Als je iemand goed kent, weet je dit vaak wel. Weet je dit niet, kun je ook kiezen voor een veldboeket zodat je meerdere soorten bij elkaar hebt.

Kan de verzorging van een bosje bloemen ook makkelijker?

Terwijl verse bloemen kortstondig hun pracht behouden, bieden zijden bloemen een duurzame, goedkope en onderhoudsarme oplossing voor het opfleuren van ruimtes en ons welzijn. Een mooi veldboeket kost je tegenwoordig al gauw tussen de 35 tot 50 euro en als je groene vingers hebt, zal dit boeket tot twee weken mooi blijven. Zijden bloemen hebben, vanuit het verleden, een kunstmatig imago. Maar dat is tegenwoordig echt niet meer zo. Met hun realistische uiterlijk en diversiteit hebben de zijden bloemen zeker een plek verdient in onze huizen. Zijden bloemen bestellen kan al vanaf dezelfde prijs als bijvoorbeeld een veldboeket en kunnen jaren lang meegaan.

Wat zijn originele momenten om een (duurzaam) bloemetje cadeau te geven?

Op het moment dat je op een onverwacht moment een bloemetje ontvangt voegt het element van verrassing toe en laat nog meer zien dat je aan iemand denkt. Het maakt het gebaar des te specialer en persoonlijker. En onverwacht moment om bloemen te geven is bijvoorbeeld de geboorte van een baby. Hoe mooi is het als je de geboortebloem cadeau kan geven of juist een roze of blauwe bloem. Daarnaast is zomaar ook altijd een mooie verrassing om je dankbaarheid te uiten aan een dierbare. En de laatste tip is zeker niet de minste. Geef jezelf, bijvoorbeeld op de Dag van de Zelfliefde, eens een bosje (zijden) bloemen cadeau. Zo mooi wat bloemen (kunnen) doen!

Reacties