string(1) "a"

De leukste bloempotten trends van dit moment

Het is lente! De beste tijd om je tuin en je interieur aan te pakken. Mooie kamerplanten mogen daarbij niet ontbreken.

Guido van Loon

Ook nieuwe planten en plantenbakken in je tuin zorgen voor een frisse nieuwe look. Bloempotten zorgen daarbij voor de afwerking. Er is veel keuze op het gebied van bloempotten. Groot, klein, vierkant, rond, bloempotten die hangen. Wat past het beste bij jouw interieur? Wij hebben uitgezocht wat de nieuwste trends zijn op het gebied van bloempotten voor buiten en binnen.

Gouden bloempotten

Als je fan bent van goud dan is een gouden bloempot een perfecte keuze om deze kleur toe te voegen aan je interieur. Goud neemt vaak een prominente plaats in het interieur in, daarom is het niet verstandig om heel veel accessoires van goud toe te voegen. Juist met één mooie plant in een gouden bloempot kun wel die klassieke tint toevoegen aan je interieur. Goud combineert prachtig met het groen van de plant en is dus echt een aanrader als je goud wilt toevoegen aan je interieur.

Zilveren bloempotten

Net als goud moet je zilver subtiel combineren in je interieur. Ook hier geldt: less is more. Zilver past goed in een industrieel interieur of een modern, minimalistisch interieur, maar ook in een vintage interieur kun je zilveren bloempotten gebruiken. Kies voor één mooie grote zilveren bloempot als blikvanger. Je kunt goud en zilver ook met elkaar combineren, maar zorg wel voor een natuurlijk geheel. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor gouden en zilveren bloempotten, die allebei een ronde vorm hebben. Zo behoud je de eenheid. 

Rieten bloempotten

Rieten bloempotten zijn groot, maar niet massief en lomp. Gebruik je deze bloempot binnen? Dan zorgt deze door zijn lichte kleur dat je interieur er ook lichter uitziet. Rust, ruimte en terug naar de natuur is een van de trends van dit jaar. Een rieten bloempot past daar perfect bij. Deze bloempot straalt rust uit. Daarnaast geeft een rieten bloempot een natuurlijke sfeer in je huis. Ben je dus op zoek naar een grote bloempot voor binnen? Denk dan eens aan een rieten bloempot.

Vierkante bloempotten

Veel vierkante bloempotten zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. De meeste vierkante bloempotten zijn gemaakt van polyester. Gebruik je deze bloempotten buiten? Dan hoeven ze niet naar binnen. Polyester vriest namelijk niet kapot. Daarnaast zijn de meeste vierkante bloempotten geïsoleerd waardoor vorstgevoelige planten en bomen lekker warm blijven. Hierdoor kunnen ze het hele jaar buiten blijven staan. Een ander voordeel van vierkante bloempotten is dat ze groot zijn, maar wel licht. Daardoor zijn ze makkelijk te verschuiven. 

Emmers als bloempot

Ben je op zoek naar iets origineels? Dan kun je in plaats van traditionele bloempotten ook kiezen voor emmers als bloempotten. Stalen emmers of emmers van gietijzer passen prima in een industrieel interieur. Door hun grijze kleur zijn ze makkelijk te combineren. Daarnaast kun je dit soort bloempotten voor zowel binnen als buiten gebruiken. Heel veelzijdig dus! 

Hangpotten aan de wand of het plafond

Hangpotten aan de wand of aan het plafond zijn helemaal hip. Je ziet ze overal terug. Je kunt de planten overal ophangen. In de kamer, maar bijvoorbeeld ook in de hal of in de slaapkamer. Met hangpotten kun je planten op onverwachte plaatsen laten terugkomen in je interieur. Daarmee creëer je in je interieur een speels effect.

Bloempotten die lijken op een vaas

Hoge bloempotten zijn lang en smal. Hierdoor stralen ze elegantie uit en lijken ze op een vaas. Ze passen daarom goed in een klassiek interieur. Ook in een modern interieur kun je dit type bloempot mooi tot zijn recht laten komen. Deze bloempot staat prachtig in een grote hal, maar ook buiten kan een hoge bloempot gebruikt worden. Hoge bloempotten in een vaasvorm worden gemaakt van sterk materiaal. Daardoor hoef je niet ongerust te zijn dat een hoge bloempot niet stabiel is en omvalt.

Manden als bloempot

Een mand als bloempot geeft een relaxte uitstraling aan je interieur. Je brengt er warme en organische accenten mee aan. Daarmee past een mand als bloempot zowel in een bohemian interieur als in een modern interieur. Een leuk idee is om manden als bloempot te gebruiken van verschillende soorten materialen en deze te combineren. Bijvoorbeeld een mand van stof en een mand van riet. Zet er een paar mooie planten in en je hebt een prachtige combinatie.

 

Reacties