Foto: Villeroy-Boch-badkamer-trends-2022

De badkamer als favoriete plek in huis: 3 badkamertrends van 2022

Wat voor badkamertrends gaan we dit jaar terugzien? Villeroy & Boch heeft de drie belangrijkste op een rijtje gezet.

De laatste jaren stijgt de badkamer in populariteit en dat is ook niet zo gek; we beginnen én eindigen de dag hier. Daarom moet het niet alleen functioneel zijn, maar ook een fijne plek. We maken dit jaar van de badkamer een ware wellness ruimte, komen volledig tot rust met natuurlijke een aarde tinten én kiezen steeds vaker voor duurzaamheid. 

1. Luxe wellness aan huis

Het is duidelijk dat de badkamer van 2022 meer is dan een plek om alleen je tanden te poetsen. Toch doen we daar dit jaar nog een schepje bovenop. Het wordt een ware wellness ruimte. Denk aan grote badkamers, vrijstaande baden, mooie inloopdouches en slimme verlichting. De materialen die horen bij deze luxe badkamer zijn nikkel, koper, goud en grafiet.

Bad en wastafel Loop & Friends, douchevloer Architectura.

2. Natuurlijke en aarde tinten

De aardetinten bruin, zand, terracotta en beige zijn dé trendkleuren voor dit jaar. Het zijn basiskleuren die rust brengen in een ruimte. Ze zijn eenvoudig te combineren met andere natuurlijke tinten, zoals groen. Qua materialen passen hout en natuursteen mooi bij deze trend. Maak het geheel compleet met mooie planten.

Opzetwastafel Artis, Wastafelonderkast Finion, Spiegel More To See Lite.

3. Future-proof

Duurzaamheid speelt in het interieur een belangrijke rol. Producten met een hoogwaardige kwaliteit gaan langer mee, waardoor het een duurzamere keuze is. Daarnaast zijn er ook producten die in hun gebruik duurzaam zijn, door energie of water te besparen, zoals het nieuwe TwistFlush toilet van Villeroy & Boch. Ook andere slimme opties kunnen de badkamer future-proof maken. Denk aan een vlakke antislip douchevloer, zodat zowel kinderen als ouderen veilig in de douche kunnen stappen. Zo creëer je een badkamer die niet alleen in 2022 functioneel en mooi is, maar nog veel langer meegaat.

Douchevloer Squaro Infinity, meubels, spiegels en wastafel Subway 3.0.

Meer van Villeroy & Boch
Reacties