Nieuwe badkamertrends in 2022

Wordt het tijd om de badkamer een volledige make-over te geven? Je hebt tegenwoordig enorm veel keus op het gebied van tegels en sanitair.

Guido van Loon 08 Januari 2022

Zo kun je echt de badkamer van jouw dromen realiseren. Voordat je een showroom binnenstapt is het goed om je vooraf alvast af te vragen wat je eigenlijk wilt. Welke kleuren hebben je voorkeur? Kies je voor een bad of alleen voor een inloopdouche? Heb je ruimte voor een opbergmeubel? Het beste kun je eerst een wensenlijstje maken, zodat je alles goed op elkaar kunt afstemmen.

Wellnessruimte

De badkamer van 2022 is niet meer zomaar een badkamer. Het wordt meer en meer een echte wellnessruimte waarin je veel meer tijd doorbrengt dan alleen ’s morgens direct na het opstaan en ’s avonds vlak voor het slapen gaan. Geef je badkamer bijvoorbeeld een uiterlijk in Mediterrane stijl. De romantische vormen, het kenmerkende tegelwerk, je kunt het allemaal gewoon hier krijgen en zo de badkamer van je dromen realiseren. Om het wellnesseffect te accentueren, kun je gebruik maken van houten elementen. Ook heel hip in de badkamer: planten! Niet zo vreemd natuurlijk, want veel dichter bij de natuur kun je qua interieur niet komen.

Aparte douchevloer

Veel mensen kozen er in het verleden voor om het tegelwerk in de badkamer door te trekken in de doucheruimte. Daar valt vanuit optisch effect iets voor te zeggen, maar er kleven ook nadelen aan. Juist de vloer van de doucheruimte vereist extra onderhoud en tegelvloeren zijn nu eenmaal minder gemakkelijk te reinigen dan gladde oppervlakken. Bovendien zijn tegelvloeren veelal koud, terwijl een aparte douchevloer van een ander materiaal aangenamer aanvoelt, zeker in de kille wintermaanden. Een aparte douchevloer is dan ook de nieuwe trend in badkamerland.

De badkamer van de toekomst

Kun je in een badkamer gebruik maken van elektronica om het allemaal nog comfortabeler te maken? Jazeker! In de smart badkamer bedienen we onze douche met behulp van een touchscreen en regelen we de sterkte van onze verlichting via een app. Uiteraard zijn er ook USB-poorten aanwezig, zodat je tijdens het badderen meteen je smartphone kunt opladen. Dergelijke moderne snufjes zijn natuurlijk niet goedkoop, maar dan heb je ook wat! Sowieso is het verbouwen van de badkamer een kostbare aangelegenheid. Je kunt een nieuwe badkamer financieren met een persoonlijke lening, die je afsluit op het moment dat je een duidelijk beeld hebt van de totale kosten.

Reacties