Silvana kinderkussens

Ook voor kinderen hebben wij speciale kussens. Hoe weet je of jouw kindje toe is aan een kussen en waar moet je op letten?

Silvana kinderkussens

Misschien slaap je zelf al op een Silvana kussen, maar ook voor kinderen hebben wij speciale kussens. Hoe weet je of jouw kindje toe is aan een kussen en waar moet je op letten?

Na een jaar of twee/drie is het lichaam van je kindje zo ver gegroeid dat het hoofd niet meer comfortabel rust op een kaal matras. De nekwervels gaan te ver doorbuigen. Dat kun je merken doordat je kindje vaker een arm, een hand of een knuffel onder het hoofd legt of een dekentje onder het hoofd trekt.

Maar wat voor kussen is geschikt? Gebruik liever geen oud kussen van jezelf. De veerkracht is verdwenen na een aantal jaren en het kussen zal waarschijnlijk te dik zijn waardoor je kindje niet goed ligt. Ook vanwege de hygiëne is het beter om je kindje een nieuw kussen te geven.

Silvana Mijn Eerste Kussen

Voor de allerkleinsten, vanaf ca. 2 jaar, hebben wij Silvana Mijn Eerste Kussen, met de juiste dikte voor een goede slaaphouding. Dit kussen is heerlijk zacht, wasbaar op 60°C én het allerbelangrijkst: het kussen is dooradembaar. Wel zo’n prettig idee als je kindje op zijn of haar buik slaapt.

Mijn Eerste Kussen is er in de standaard maten 60x70 (Nederland) en 60x60 (België), maar ook in een kleiner 40x60 formaat voor als je een kleiner kussen prettiger vindt voor je kindje.

Silvana Start Up

Is Mijn Eerste Kussen te zacht voor jouw zoon/dochter? Een goede opvolger is de Silvana Start Up. Een zacht en laag kussen dat wasbaar is op 60°C. De vulling is te doseren door de rits aan de bovenzijde, dus als het kussen toch iets te hoog is, kan er eenvoudig wat vulling verwijderd worden.

Net als Mijn Eerste Kussen is de Start Up een dooradembaar kussen. Dit is vooral prettig als jouw kindje een buikslaper is.

Silvana Start

De Silvana Start is net zo laag en zacht als de Start Up en ook bij dit kussen is de vulling naar wens aan te passen. Dit kussen is niet voorzien van de speciale 3D dooradembare hoes die de eerdergenoemde kussen hebben. Prima geschikt als jouw kindje op de zij of rug slaapt.

Oeko-Tex®

Ook fijn om te weten: alle Silvana producten zijn Oeko-Tex gecertificeerd.

Het Oeko-Tex® Standard 100 keurmerk geeft garanties op het gebied van gezondheid en is er onder andere voor kleding, speelgoed en beddengoed. Deze worden getest op stoffen die (mogelijk) schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gaat hier voornamelijk om het voorkomen van allergische reacties.