string(1) "p"

Tips onderhoud dekbed

Lees onderstaande tips om je dekbed zo lang mogelijk in topconditie te houden.

Tips onderhoud dekbed

- Dagelijks opschudden en regelmatig luchten (niet in de felle zon) volstaat om jouw dekbed droog en luchtig te houden. Het regelmatig wassen van je dekbedovertrek zorgt er bovendien voor dat je dekbed fris en hygiënisch blijft. Het wassen van je dekbed is bij normaal gebruik dan ook niet noodzakelijk.

- Opkloppen met de hand is aan te raden, maar gebruik geen mattenklopper of stofzuiger. Daarvan zou de vulling kunnen beschadigen.

- Ieder dekbed kan eventueel gewassen worden volgens de aanwijzingen op het waslabel. Toch is het onverstandig een dekbed vaak te wassen of chemisch te reinigen. Elk vulmateriaal slinkt bij blootstelling aan hoge temperaturen.

- Gebruik bij het wassen van een donzen dekbed een wolwasmiddel (alkali-vrij) om beschadiging van de dons te voorkomen.

- Zorg ervoor dat de vulling na het wassen snel en zeer goed droogt. Gaat het drogen niet snel genoeg, dan kan een indringende geur ontstaan die moeilijk weg gaat. Stop je dekbed na het wassen daarom altijd in de droogtrommel en doe er eventueel een tennisbal bij. Jouw dekbed wordt dan niet alleen droog, maar is bovendien uitstekend opgeklopt!

- Is jouw donzen dekbed plat geworden? Doe dan je donzen dekbed in de droogtrommel met een tennisbal erbij. Zet de droger vervolgens op zijn laagste stand. Jouw dekbed is nog nooit zo goed opgeklopt geweest!

- Is je dekbed zo groot dat het niet in machine past, ga dan naar de stomerij.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website en/of volg ons op Facebook