Voor elk seizoen het juiste dekbed

Wat is voor jou een geschikt dekbed? Want wat voor de één warm genoeg is, is voor de ander te koud. Let daarom op de warmteklasse van je dekbed.

Warmteklassen dekbedden

Om het verschil tussen dekbedden aan te geven, worden ze onderverdeeld in warmteklassen. 

Klasse 1 – Winter Plus

Dit zijn echte dikke dekbedden voor koude winternachten. Heb je een koude slaapkamer of heb je het snel koud? Dan zal je in de winter heerlijk slapen onder dit warme dekbed.

Klasse 2 – Winter

Deze warmteklasse is bij veel mensen favoriet en geschikt voor het grootste gedeelte van het jaar. Deze dikte zorgt voor een gemiddelde warmte-isolatie. Omdat iedere persoon ongeveer dezelfde lichaamstemperatuur heeft, zullen deze dekbedden bij de meeste mensen favoriet zijn. 

Klasse 3 – Lente/Herfst

Ideale dekbedden voor de lente en herfst. Is jouw slaapkamer goed verwarmd of heb je het sowieso snel warm, dan is deze klasse ook in de winter geschikt voor jou.

Klasse 4 - Zomer

Dit zijn lichte, luchtige dekbedden. Slaap je in de zomer graag onder een dekbed? Kies dan voor een dekbed van deze warmteklasse. Heb je een warme slaapkamer of heb je het zelf snel warm? Dan biedt een zomerdekbed ook in het voor- en najaar genoeg warmte.

4-Seizoenen dekbed

Wil je één dekbed aanschaffen dat geschikt is voor alle seizoenen? Kies dan voor een 4-seizoenen dekbed. Het 4-seizoenen dekbed bestaat uit een dun deel geschikt voor de warme zomerdagen (warmteklasse 4 ) en een iets dikker deel geschikt voor de lente en de herfst (warmteklasse 3). Voor de koudste winterdagen zijn de twee delen te koppelen tot een extra dik winter dekbed (warmteklasse 1). Op deze manier kun je jouw dekbed zo samenstellen voor ieder seizoen.

Welke warmteklasse jouw dekbed heeft, staat aangegeven op het etiket van je dekbed.

 

Silvana Royale Colortemp®

Onze Royale Colortemp® dekbedden zijn er zelfs in wel 6 verschillende uitvoerigen in plaats van 4. Deze kun je onderling combineren om zo jouw ideale dekbed voor elk seizoen samen te stellen. Je leest er hier meer over.

 

Hulp nodig bij het kiezen van een dekbed? Laat je adviseren bij één van de Silvana verkooppunten.