Voor elk seizoen het juiste dekbed

Wat is voor jou een geschikt dekbed? Want wat voor de één warm genoeg is, is voor de ander te koud.

Je brengt gemiddeld zeven tot acht uur per nacht door in bed. Het is dus wel zo prettig om te investeren in een dekbed dat warm genoeg is, dat goed ventileert en prettig aanvoelt.

Waar moet je op letten?

Als je een nieuw dekbed aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met het volgende: 

  • voor welk seizoen zoek je een dekbed?
  • hoe is jouw slaapkamertemperatuur? Is jouw slaapkamer goed geïsoleerd? Gebruik je tijdens warmere nachten wellicht een airco?
  • heb je het snel warm of koud?
  • ben je allergisch voor huisstofmijt?

De juiste warmte

Welk dekbed bij iemand past is heel persoonlijk. Wat voor jou te koud is kan je partner veel te warm vinden of andersom. Om het aanbod dekbedden hier nog beter op af te stemmen zijn de Silvana Colortemp® dekbedden beschikbaar in wel zes verschillende diktes, van Extra Light t/m Extra Warm. Hierbij kun je kiezen uit een luxe donzen variant (Royale Colortemp®) of een uitvoering van gerecycled polyester (Comfort Colortemp®). Voor iedereen en voor elk seizoen vind je in de Silvana collectie een geschikt dekbed.

Silvana Royale Colortemp® dekbedden

Silvana Royale dekbedden zijn gevuld met 100% eendendons, en omhuld met een satijngeweven katoenen tijk. Hiermee kies je voor een zeer luxe dekbed. Het is verkrijgbaar in alle gangbare afmetingen met keuze uit zes varianten; van extra koel tot extra warm. Het Nomite® label geeft aan dat deze dekbedden geschikt zijn voor mensen met een allergie voor huisstofmijt.

Silvana Comfort Colortemp® dekbedden

Een Silvana Comfort dekbed is gevuld met gerecyclede polyester vezels en ook de tijk is gemaakt van gerecycled polyester, wat heerlijk zacht aanvoelt. Ook deze serie is verkrijgbaar in zes varianten, variërend van extra koel tot extra warm.

Het ideale 4-seizoenen dekbed

Met de Silvana Colortemp® collectie stel je jouw persoonlijke, ideale 4-seizoenen dekbed samen. Kies uit de 6 diktes jouw ideale dekbed voor de zomer en eentje voor de lente/herfst. In de winter kun je de dekbedden koppelen zodat je een extra warm dekbed hebt voor koude nachten. Alle dekbedden zijn voorzien van knoopsgaten zodat je ze kunt koppelen.

Online dekbedkiezer

Hulp nodig bij het vinden van jouw ideale dekbed? Onze online dekbedkiezer helpt jou de juiste warmte te vinden.