Foto: Meisjeskamer Frozen dekbedovertrek

Vier tips om een meisjeskamer in te richten

Een meisjeskamer inrichten is lang niet zo makkelijk als je denkt.

Wanneer je kindje nog erg klein is, heeft ze er nog geen mening over. Maar al heel snel kom je in een situatie waarin je kind ook een woordje meespreekt. Om het succes van de inrichting van de meisjeskamer te verzekeren, is het belangrijk dat je dochter er ook tevreden mee is. Wil jij een leuke meisjeskamer inrichten? Dat gaat vast lukken met deze vier handige tips!

1. Plafond, wanden en vloer

Je begint met de basis van de kamer. Dat zijn dus het plafond, de wanden en de vloer. Kies mooie materialen en kleuren die zorgen voor een rustige, ruime uitstraling. Omdat je de basis waarschijnlijk jarenlang niet meer gaat veranderen, is het belangrijk dat je meteen de juiste keus maakt. Hou de uitstraling neutraal - je kunt met behulp van decoraties en accessoires heel wat kleur en vrolijkheid in de kamer creëren.

2. Leuke meubels in de meisjeskamer

In een neutrale basis kun je eigenlijk alle kanten nog op. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor neutrale meubels, om vervolgens alles aan te kleden met decoraties. Maar vaker wordt ervoor gekozen om ook bijzondere meubels neer te zetten. Denk bijvoorbeeld eens aan een echt prinsessenbed! Ook een schattig meisjesbureautje of een leuke roze speeltent zijn prima ideeën waarmee je meteen kleur en stijl in de meisjeskamer krijgt.

3. Vloerkleden en accessoires

Heb je gekozen voor een harde, gladde vloer (bijvoorbeeld laminaat of karpet)? Dan kies je nu een of meer vloerkleden. Zo krijg je een zachtere sfeer en bovendien maakt dat het voor je kind een stuk aangenamer om op blote voeten te lopen of op de grond te spelen. Kies ook andere leuke accessoires zoals een paar poefen, een grote zachte knuffel en een mooie lamp.

4. De ruimte aankleden

Nu kun je beginnen de ruimte aan te kleden met details. Hiervoor kies je natuurlijk de idool van jouw dochtertje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig Frozen dekbedovertrek? Ook andere decoraties worden nu gekozen. Hang mooie posters aan de muur, zet schattige knuffels neer en maak zo de kamer helemaal af in de stijl die jouw dochter mooi vindt. Het voordeel hiervan is dat je de kamer gemakkelijk kunt aanpassen als de voorkeuren van je dochter veranderen. De belangrijkste tip bij het inrichten van een meisjeskamer is deze: zorg dat de basis neutraal is. Daarmee kun je namelijk altijd de kamer gemakkelijk aanpassen aan veranderende voorkeuren en wensen. Nu is je dochter misschien dol op Frozen, maar over een jaar kan dat ineens totaal omgeslagen zijn. Een grote muursticker van Frozen is dan niet zo gemakkelijk te vervangen, maar een dekbedovertrek en een kamerlampje wel. Richt de meisjeskamer vooral in met behulp van decoraties en accessoires die je gemakkelijk kunt aanpassen. Zo groeit de meisjeskamer mee met je dochter!

Reacties