Foto: Vloerkleed-wonenNL

Waar moet je op letten bij het kiezen van een vloerkleed?

Een vloerkleed is een mooie en gemakkelijke manier om kleur, textuur en persoonlijkheid toe te voegen in de kamer.

Danny 27 Februari 2023

Het kan bijdragen aan de akoestiek en warmte van de kamer, waardoor het een gezellige uitstraling krijgt. Maar het kiezen van het juiste vloerkleed kan lastig zijn, omdat je met veel aspecten rekening moet houden.

#1. Materiaal

Het is goed om te kijken naar het materiaal van het vloerkleed, want er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn hieraan. Je wil misschien wel een duurzaam materiaal en een vloerkleed die ook makkelijk te onderhouden is? Wol is een populaire keuze vanwege de zachtheid en duurzaamheid. Hier betaal je dan ook wel iets meer voor dan synthetische materialen, omdat het een goed product is. Daarnaast is het onderhouden van een synthetisch vloerkleed wel makkelijker alleen voelen deze niet zo zacht aan. Kijk daarom goed naar wat er bij jouw wensen en huis past en maak dan een beslissing van het materiaal. Wil je op zoek naar inspiratie? Bij Webkarpet.nl hebben ze diverse soorten materialen aan vloerkleden. Zeker een goede tip om eens naar te kijken!

#2. Grootte

Beslis in welke ruimte je het vloerkleed wil hebben. Hierna weet je hoe groot deze ruimte is en hoe groot het vloerkleed zou kunnen zijn. Belangrijk is dat het niet de hele kamer overweldigt, maar dat het mooi blend met de rest van de meubels en accessoires. Tip: wanneer je een vloerkleed onder de eettafel legt, dan is het mooi als de stoelen op het kleed kunnen staan. Zorg er daarom voor dat je ruimte genoeg hebt, zodat de stoelen op het vloerkleed kunnen staan. Wil je het vloerkleed in de woonkamer hebben? Dan is het van belang dat het vloerkleed groot genoeg is, zodat de bank en eventuele fauteuils eronder kunnen.

#3. Kleur en patroon

De kleur en het patroon zijn erg bepalend voor de sfeer die jij wil creëren. Als je een rustige omgeving wil, dan kun je het beste kiezen voor neutrale kleuren, zoals grijs, wit of beige. Wil je juist meer kleur toevoegen? Dan kun je kiezen voor een patroon of kleuraccenten die overeenkomen met de rest van de kamer. Een vloerkleed kan dus zorgen voor een rustige look, maar ook voor een echte eyecatcher in de ruimte. Het ligt er dus helemaal aan wat jij voor ogen hebt.

Reacties
Anderen bekeken ook