Foto: 2022/Welke-plant-past-het-beste-in-jouw-interieur_-Vind-je-match.jpg

Welke plant past het beste bij jouw interieur?

Het aanbod in planten is ontzettend groot. Bijna zo groot dat je letterlijk door de bomen het bos niet meer ziet.

Guido van Loon 30 Mei 2022

Afgaan op het uiterlijk is een mogelijkheid om te kiezen voor de juiste plant natuurlijk, maar wat nou als die helemaal niet in jouw interieur past? Het kan misschien wel leuk staan, maar is de plant ook geschikt voor de plaats waar je hem in gedachten had? Komt er bijvoorbeeld weinig daglicht in jouw huis? Dan is dat een heel belangrijk aspect om mee te nemen in je keuze. Of vergeet je een plant altijd water te geven? Dan wil je er een kiezen die niet minimaal twee keer per week water nodig heeft natuurlijk. Kortom, het kan best een hele zoektocht zijn om jouw ideale match in planten te vinden!

Bohemien Jungle

Heb je een bohemien interieur, dan passen daar planten zoals de Strelizia Nicolai, de Yucca plant of de Monstera (ook wel de gatenplant genoemd) goed bij. Met deze planten waan je je echt even in een tropische jungle. Het is de perfecte aanvulling voor je interieur als je al wat meubels en accessoires in rotan, hout en riet hebt.
Wil je graag een Monstera plant kopen? Zorg er dan wel voor dat hij op een plek komt te staan waar af en toe ook schaduw is.

Een stoer industrieel interieur

Bij een stoere industriële inrichting hoort ook een stoere plant natuurlijk. Nu is de keuze voor de pot waar de plant in komt misschien nog wel belangrijker dan de plant zelf, want bijna iedere plant past wel in een industrieel interieur. Kies dus voor een grijze of zwarte pot met daarin bijvoorbeeld een Pachira Aquatica boompje met gevlochten stam, of een stoere olijfboom. De olijfboom zet je op een zonnige plek neer voor een groot raam en heeft wekelijks een scheutje water nodig.

Landelijk sferen

Kies voor een warm en landelijk interieur een sfeervolle plant. Denk hierbij aan een mooie volle Goudpalm, een Olifantsoor of een Olifantspoot. Ook een Krulvaren zou een hele mooie toevoeging kunnen zijn voor een landelijk interieur.

Modern/ designer stijl

De Sansevieria, ook wel de vrouwentong genoemd, past perfect in een strak en modern interieur. Door de manier waarop de bladeren recht op omhoog staan en dat in combinatie met de kleuren van de bladeren, is dit een echte match made in heaven met je moderne interieur. Combineer het met een aparte designer pot en de hele look is af!

Romantisch en klassiek

In een romantisch en klassiek interieur hoort eigenlijk een plant met een mooie bloem, zoals een witte Orchidee of een Anthurium (die ook wel de Flamingoplant genoemd door zijn roze bloemen). Maar een Krulvaren kan ook weer heel mooi staan in een klassiek interieur. Zet hem in een grote ronde pot en het is de blikvanger in je huis.

Scandinavisch

Kies bij een Scandinavisch interieur voor kamerplanten als een Bananenplant of een Strelitzia Reginea. Beide planten hebben wel veel water en zonlicht nodig dus plaats ze voor een raam waar veel daglicht doorheen komt.

 

Reacties