Foto: Zo-maak-je-van-je-woonkamer-je-groene-droomkamer

Zo maak je van je woonkamer je groene droomkamer!

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste plek in je huis. Belangrijk dus om de woonkamer zoveel mogelijk sfeer te geven en goed in te richten.

Guido van Loon

Er is een aspect wat mensen echter vaak vergeten bij het inrichten van de woonkamer, namelijk het toevoegen van planten. Zo maak je van jouw woonkamer jouw droomkamer. Ben jij op zoek naar inspiratie hiervoor? Maak je dan geen zorgen, want in deze blog geven we drie tips qua kamerplanten voor jouw woonkamer.

Geraniums

Ten eerste passen geraniums bijna in elke woonkamer. Er is een reden dat zoveel (vooral oudere) mensen deze planten in huis hebben. Ze geven namelijk veel sfeer aan jouw woonkamer. Dit komt doordat ze in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn, waardoor er altijd wel een tussen zit die goed bij de rest van jouw woonkamer past. Een ander voordeel van geraniums is dat ze een frisse geur in huis halen. Zo is het minder nodig om een kunstmatige geur in huis te hebben om jouw gasten een plezierige omgeving te bezorgen. Onderschat daarom zeker de kracht van geraniums niet.

Een cactus

Geraniums zijn vanzelfsprekend niet de enige kamerplanten die je in huis kunt halen. Een andere optie is bijvoorbeeld een cactus. Het handige aan deze plant is met name dat je het haast nooit water moet geven. Daardoor is er weinig onderhoud vereist met deze plant, en is het ideaal voor degenen die geen groene vingers hebben. Hoewel sommigen op het eerste oog een cactus saai vinden doordat het groen is, kan een cactus zeker visueel interessant zijn. Zo zorgen de unieke stekels voor een mooi detail in jouw woonkamer, terwijl cactussen ook kunnen bloeien en daarmee veel kleur kunnen toevoegen aan jouw woonkamer. Wil jij meer inspiratie hebben op het gebied van cactussen? Ga dan bijvoorbeeld naar PlantenShop24 om meer ideeën op te doen.

Een geldboom

Tot slot kun je ook voor een geldboom kiezen. Deze kamerplant is al jaren populair onder huiseigenaren. Zo hoef je hem maar elke twee tot vier weken water te geven. De bijzondere gevlochten stam van deze boom maakt jouw woonkamer ineens een stuk interessanter. Daarnaast is deze boom redelijk groot. Daardoor is het perfect indien je het in een hoek van jouw woonkamer wilt zetten. Verder is deze plant al tevreden als het een plek in de halfschaduw heeft. Probeer verder deze boom niet naast een verwarming te zetten, anders droogt hij namelijk redelijk snel uit. Verder is een geldboom redelijk makkelijk qua onderhoud. Al met al is een geldboom zeker een interessante optie als jij op zoek bent naar een wat grotere plant om in jouw woonkamer te zetten.

Reacties